Tenis

Nadal se rutinski revanširao Dodigu za poraz prije dvije godine

Vedran Babić • subota, 31.08.2013.
Nadal se rutinski revanširao Dodigu za poraz prije dvije godine
Foto: EPA

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnom dijelu US Opena. Posljednji je u igri ostao Ivan Dodig, no njega je u trećem kolu očekivano eliminirao drugi nositelj Rafael Nadal s 3-0 u setovima...

Rutinski je Rafael Nadal apsolvirao Ivana Dodiga i tako mu se revanširao za poraz prije dvije godine u Montrealu. Španjolac je slavio 6:4, 6:3, 6:3 poslije dva sata i sedam minuta.

Dodig, kojemu je ovo bilo prvo pojavljivanje u trećem kolu US Opena, nije odigrao loš meč, no Nadalova igra bila je na vrlo visokoj razini. Kao da je bio posebno motiviran upravo zbog tog poraza od Dodiga u Montrealu. Španjolac je svoje servis-gemove osvajao lakoćom, a od samog se početka nametnuo i ušao u svoj ritam.

Dodig je izlascima na mrežu pokušavao skratiti poene i izbaciti Nadala iz ritma, no Španjolac je imao odgovor na sve. Uz to je drugi nositelj odlično i reternirao, premda mu je u tome pomogao i Dodig sa skromnih 52% prvog servisa. Nadal je u prvom i trećem setu napravio po jedan break, a u drugom dva.

27-godišnji Španjolac tako je zadržao stopostotni učinak u mečevima na tvrdoj podlozi ove sezone (18-0). Ujedno je došao i do 13. uzastopne pobjede poslije poraza u prvom kolu Wimbledona.

U prvom setu Nadal je do breaka stigao kod 1:1. Stečenu prednost zadržao je do kraja dionice premda je Dodig dvaput zaprijetio došavši na 15-30. Španjolac je u tom setu imao samo 54% prvog servisa, no ta se brojka postepeno počela penjati.

Nadal je i u drugom setu oduzeo servis kod 1:1. Dodig je imao sve više problema sa svojim servisom, no kod 2:3 je imao prvu break loptu. Španjolac se ipak uspio izvući i zadržati prednost. Nedugo zatim, Nadal je kod 5:3 napravio još jedan break.

U prvom gemu trećeg seta Dodig je stigao do svoje druge break lopte u meču. No ni tu nije uspio realizirati i unijeti barem malo neizvjesnosti u susret. Nadal je zadržao svoj servis-gem i potom kod 2:1 napravio ključni break koji mu je nešto kasnije donio i meč.

Nadal je na koncu imao puno više izravnih poena (37-19) i dvije neprisiljene pogreške manje (28-26).

US Open, 3. kolo:
Dodig (Hrvatska) - Nadal (Španjolska, 2) 4:6, 3:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • JeremijaX01.09.2013. u 15:40
    Da je imo bolji ždrijeb, mogo je do 1/4 finala
    JeremijaX
  • andjel31.08.2013. u 22:32
    nije dodig loše izgledao u igri, malo je igrača koji se i toliko mogu držati protiv ovako raspoloženog nadala
    andjel