Košarka

Draper: "Protiv Španjolske moramo igrati s puno energije i bez straha"

Branimir Korać • nedjelja, 01.09.2013.
Draper: "Protiv Španjolske moramo igrati s puno energije i bez straha"
Foto: Jelena Stipović

Hrvatska košarkaška reprezentacija jedna je u nizu reprezentacija koje na Europsko prvenstvo odlaze oslabljene. Nakon otkaza nekih igrača, zbog ozljede je sada otpao i Marko Tomas, međutim optimizam ne napušta igrače...

Dontaye Draper je gotovo cijelu prošlu sezonu odradio uz probleme s bolovima u peti, međutim to ga nije zaustavilo u želji da nastupi za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

Odmah po povratku iz Turske s turnira na kojem je Hrvatska zauzela treće mjesto, Jasmin Repeša ga je označio kao važnog igrača u svojoj koncepciji i jednog od ključnih ljudi.

"Ne mislim da sam baš toliko važan, međutim ako se od mene to traži, spreman sam preuzeti odgovornost jer kao razigravač to uvijek moram biti spreman. Odgovara mi što ne krećem u petorci nego ulazim s klupe jer mogu bolje snimiti situaciju i proučiti što trebam napraviti", rekao je Draper za Večernji list.

Draper ne bježi od činjenice da će možda trebati više koristiti šut nakon što je otpao Marko Tomas. Već u prvoj utakmici protiv Španjolske, bit će vidljivo što izbornik točno traži od njega.

"U utakmicu protiv Španjolske moramo ući bez imalo straha i s puno energije. Španjolska će tražiti brzu igru s puno vanjskih šuteva posebno od strane mojih suigrača Fernandeza, Rodrigueza i Llulla. Moramo ih prvi napasti i ne smijemo dopustiti da uđemo u njihov ritam", dodaje Draper.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2013. u 19:22
    "Pa da vam nije naturalizovanog makedonca, ne bi ni na EP otisli. Tako da tisina, u najavi 10 razlike" to je komentar od "uglednog"portala blic ,SPORTNET je pravi sportski portal veoma objektivan i veoma interesni diskutanti i svakako ludi koji se razumevaju kosharke,zato i ja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG02.09.2013. u 14:53
    Tak je! Možemo sam profitirat.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik02.09.2013. u 10:15
    poanta svjetskih i europskih prvenstava je da se vidi koja nacija je najbolja u nekom sportu, a ne natjecanje koja ce nacija dovesti bolje igrace pod svoju zastavu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2013. u 09:45
    iako se moj stav o strancima u repki zna, moram pohvaliti drapera, jer nakon što se prodao u real (s Hr pasošem) nije mu bilo potrebno da se odaziva na reprezentativne pozive...dečko izgleda zaista želi igrati! da se vratim na tekmu sa španjolskom...toliko smo loši i toliko loših igrača imamo, da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2013. u 18:24
    Draper nije najbolje rješenje za Hrvatsku,možda se mogao nači bolji igrač.Trebalo je probati sa Vladovičem ili Prostranom možda.
    Obrisan korisnik