Nogomet

Čornomorecu minimalna pobjeda kod kuće, presudio pogodak u drugom dijelu

Ivor Krapac • nedjelja, 01.09.2013.
Čornomorecu minimalna pobjeda kod kuće, presudio pogodak u drugom dijelu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čornomorec iz Odese, jedan od suparnika zagrebačkog Dinama u skupini B Europske lige, osvojio je tri boda u osmom kolu ukrajinskog prvenstva. Čornomorec je pred svojim navijačima proslavio pobjedu nad Mariupolom. U nedjelju su se sreli i kijevski Dynamo i gostujući Dnipro, klubovi s hrvatskim reprezentativcima, a svakome je pripao po bod...

Čornomorec iz Odese, koji će se ove sezone u Europskoj ligi sudariti sa zagrebačkim Dinamom, bio je uspješan u osmom kolu ukrajinskog prvenstva. Čornomorec je kod kuće došao do 1:0 protiv Mariupola, a presudnim se pokazao pogodak Alekseya Antonova u 72. minuti.

Poslije osvojena tri boda u nedjeljnoj utakmici, Čornomorec se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice. Momčad iz Odese je u dosadašnjih osam kola prikupila 17 bodova, a vodeći Metalist ima tri boda više.

Čornomorec: Bezotosnyi, Berger, Kutas (71' Zubeyko), Fontanello, Anderson Santana, Leo Matos (68' Sito Riera), Priyomov, Kovalčuk, Gai, Bobko, Antonov (90'+3 Samodin). Trener: Roman Grigorčuk.

U nedjeljnom programu osmog kola sreli su se i kijevski Dynamo i gostujući Dnipro iz Dnipropetrovska. Utakmica u Kijevu okončana je s 1:1, uz pogodak Romana Zozulye (22') za Dnipro i Andriya Yarmolenka (65') za domaću momčad.

Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu za Dynamo, a Domagoj Vida ostao je na klupi. U gostujućem sastavu u akciji su bili Ivan Strinić i Nikola Kalinić. Strinić je na terenu bio svih 90 minuta, a Kalinić je u 57. ušao umjesto Seleznyova.

Dnipru je vrijedni gostujući bod bio dovoljan za dolazak na treće mjesto ljestvice, sa 17 bodova, koliko ima i Čornomorec. Dynamo je na šestoj poziciji, s prikupljenih 14 bodova u dosadašnjih osam kola.

Ukrajinsko prvenstvo, osmo kolo:
Čornomorec - Mariupol 1:0, Dynamo Kijev - Dnipro 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.09.2013. u 22:30
    čornomorecu to im peta pobjeda zaredom.....neće ni to bit lako
    Obrisan korisnik