Nogomet

Tošić: "Hrvatskoj je utakmica rezultatski važnija, ali nastojat ćemo razveseliti naciju"

Bernard Jurišić • utorak, 03.09.2013.
Tošić: "Hrvatskoj je utakmica rezultatski važnija, ali nastojat ćemo razveseliti naciju"
Foto: Duje Bonačić

U petak će Hrvatska gostovati u Beogradu u okviru kvalifikacija za SP 2014., a iz srbijanskog tabora stižu najave kako će njima ta utakmica biti "posebna". Reprezentativac Zoran Tošić smatra kako njegova reprezentacija "zaslužuje mnogo više"...

Odbrojavaju se dani do utakmice između Srbije i Hrvatske u Beogradu. Okršaj je to u kojemu Hrvatskoj treba pobjeda ako želi nastaviti utrku za prvo mjesto s Belgijom, dok bi Srbija pobjedom zadržala teoretske šanse da može dostići Hrvatsku na drugom mjestu.

"Hrvatima je rezultatski utakmica mnogo bitnija, ali želja je mnogo veća kod nas zbog svega što smo prošli kroz kvalifikacije. Imamo kvalitetu i zaslužujemo mnogo više. Nastojat ćemo u ovoj utakmici obradovati naciju", kazao je srbijanski reprezentativac Zoran Tošić za B92.

Tošić se nada kako će njegova reprezentacija zbog imena protivnika s tribina stadiona Crvene zvezde imati bučnu podršku, što nije bio slučaj u posljednjim utakmicama:

"Ova utakmica je specifična, ne događa se svaki dan i privilegirani smo što možemo sudjelovati u njoj. U Zagrebu se pokazalo da je to stvarno nešto posebno, da je drugačije što se tiče žara i naboja, tako da vjerujem da će ovaj dvoboj biti sličan".

Srbi dodatnu motivaciju crpe u činjenici da pozitivnim rezultatom mogu "usporiti" Hrvatsku na putu prema Brazilu i praktično je gurnuti u pakao dodatnih kvalifikacija:

"Dobrim rezultatom ih možemo staviti u probleme, jer potom igraju s Belgijom, koja je pokazala najviše u našoj grupi. Mi ćemo zbog nas htjeti dati i više od maksimuma, jer se pobjeda u takvoj utakmici pamti cijelog života. Osećaj će sigurno biti sladak", zaključio je Tošić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2013. u 16:26
    Vidiš Tošiću naši igrači već znaju kakav je osjećaj pobijediti Srbiju... To je ta razlika. A i o kvaliteti obje momčadi govori i tablica koja kaže da Hrvatska ima 9 bodova više od Srbije, tako da je glupo tvrditi da je teret na Hrvatskoj. Ako Srbija izgubi (a nadam se da hoće) Belgija bi lako mogla... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis03.09.2013. u 13:51
    ipak se vidi da je hrvatska veći motivator protivničkim reprezentacijama od recimo španjolske ... ne shvaćam zašto vlastiti navijači ne cijene hrvatsku kao, primjera radi, srbi ...
    cameosis
  • Marsonia03.09.2013. u 12:32
    Nadam se da.ti osećaj neće biti baš tako sladak.
    Marsonia