Košarka

Rubio: "Odigrali smo jaku obranu, to je bio ključ utakmice"

Ivor Krapac, Simon Maljevac • srijeda, 04.09.2013.
Rubio: "Odigrali smo jaku obranu, to je bio ključ utakmice"
Foto: Simon Maljevac

Dok će Jasmin Repeša brzo morati pronaći način da podigne momčad nakon visokog startnog poraza, u taboru španjolske reprezentacije imali su razloga biti zadovoljni vlastitim izdanjem protiv Hrvatske na početku Europskog prvenstva u Sloveniji. Komentirajući pobjedu s +28, Ricky Rubio je u prvi plan gurnuo obranu...

U potrazi za svojim trećim uzastopnim naslovom na europskim prvenstvima, španjolski košarkaši uvjerljivo su odradili početni nastup u prvom krugu Eurobasketa u Sloveniji. Španjolci su s 28 poena prednosti nadjačali Hrvatsku, ostavljajući izabranike Jasmina Repeše na samo 40 postignutih poena, a nakon tako dominantne utakmice, na prikazano se osvrnuo Ricky Rubio, koji je kazao da nije bilo tako lako kako se čini kada se pogleda semafor.

"Igrali smo jako dobro u obrani. U jednom trenutku su i oni bili dobri, ali naša obrana bila je ključ utakmice", opisao je organizator igre španjolske reprezentacije i Minnesota Timberwolvesa.

"Nije bilo lako, ali otpočetka smo ušli čvrsto i već na početku uzeli stvari u svoje ruke", dodao je Rubio: "Morali smo tijekom 40 minuta zadržati naše samopouzdanje i mentalni pristup, bilo je prilično dobro."

Sve je polazilo od obrane, istaknuo je španjolski NBA adut još jednom: "Dolazili smo do osvojenih lopti i to nam je otvaralo mogućnost da zabijamo lake poene u kontri."

Novi izazov za aktualne dvostruke europske prvake bit će ogled s domaćinom Slovenijom, u četvrtak u 21 sat. "Znamo da su dosta dobri i da će ovdje igrati s ambicijama. Bit će teško s obzirom da će u dvorani biti i slovenski navijači, ali mi smo spremni", najavio je Rubio.

"Kao što smo i danas uspjeli, cilj je da budemo spremni u obrani, da kontroliramo skok, obruči su takvi da se lopta odbija daleko i vanjski igrači trebaju biti spremni za to. Mislim da će to biti ključ utakmice", zaključio je španjolski organizator igre.

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 10:57
    nije gasol ništa počistio, nego su se naši usrali već u 3. minuti! slijedećih 37 min. nisu ni ušli pod koš, osim bogdanovića koji je to pokušao prodorima. nisam vidio ni žorića ni tomića u reketu cijelu tekmu! pa žorić je svoje koševe zabio s 5m!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 10:41
    Ma jesu . Ubili su nas obranom. Gasol je počistio reket kao da igra sa juniorima. "Drvene ruke" su nešto što ja ne razumijem. Kad si sam na šutu a nemožeš dobacit do obruča ili uopće ne šutiraš (Markota). A kao radili su na šutu zadnjih 7 dana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 10:05
    ma kakvu obranu, imali smo 20 čistih i polu-čistih šuteva koje smo promašili. da ste igrali obranu kako znate, dali bismo 25 koševa.
    Obrisan korisnik