Zimski sportovi

Gojanović: "Ovo je trenutak u kojem ja osobno vrlo teško emocije dijelim od razuma"

Ana Legradi • četvrtak, 05.09.2013.
Gojanović: "Ovo je trenutak u kojem ja osobno vrlo teško emocije dijelim od razuma"
Foto: FaH

Povodom sutrašnje povijesne utakmice za hrvatski sport između Medveščaka i najtrofejnijeg kluba u povijesti sporta CSKA iz Moskve vjernim navijačima se preko službene stranice kluba obratio predsjednik Damir Gojanović.

Trenutno najponosniji član hrvatskog sporta predsjednik zagrebačkog Medveščaka Damir Gojanović obratio se svim prijateljima kluba. "Nešto manje od 24 sata dijeli nas od velike utakmice kojom naš Medveščak ulazi u KHL. Od utakmice kojom počinje naše novo doba, kojom postajemo dio sportske obitelji o kojoj smo sanjali desetljećima. Ovo je trenutak u kojem ja osobno vrlo teško emocije dijelim od razuma jer ćemo za manje od 24 sata, utakmicom protiv naših novih sportskih prijatelja iz Rusije, proslaviti ulazak u društvo iznad kojeg za nas nema većeg i boljeg".

Gojanović se osvrnuo na prethodno razdoblje u povijesti aktualnih državnih prvaka. "U protekle četiri sezone zajedno smo napravili ono što mnogi ne bi ili nisu napravili niti za nekoliko puta više sezona, a o čemu sanjaju svakoga dana. Od kluba i sporta gotovo na marginama sportske scene, preko nastupa u slovenskom prvenstvu, velikog buđenja hokeja i razvoja kluba kroz regionalnu ligu EBEL došli smo do povijesnog trenutka, do velikog KHL-a. Jasno, do svega ovoga došli smo zajedno."

Predsjednik kluba nije zaboravio pozdraviti navijače i prijatelje iz Rusije. "Zajedno s Vama, našim navijačima, pokazali smo kako se slavi svoj tim i svijetu smo nebrojeno puta dokazali kako i Hrvatska ima iskrenu sportsku publiku. Doista, bez imalo razmišljanja, čvrsto stojim iza toga kad kažem da bez tog uzajamnog poštovanja, bez fair-playa na našim tribinama i našeg prijateljskog odnosa ovoga danas ne bi bilo. Naravno, zahvalnost za ovaj trenutak dugujemo i našim prijateljima u KHL-u na čelu s predsjednikom lige Aleksandrom Medvedevim bez čijeg vjerovanja u ovaj projekt večeras ne bismo slavili naš novi rođendan."

Posebne riječi zahvale Gojanović je posvetio svojem prethodniku na čelu kluba, osobi koja je s jednakim entuzijazmom ulagala u dobrobit kluba. "Ima jedna osoba na koju često pomislim ovih dana. Veliki predsjednik, veliki ljubitelj sporta i veliki um - Ferdo Spajić. Predsjednik od kojeg sam preuzeo ovaj klub, čovjek čije se srčanosti i ljubavi prema klubu sjetim svakoga dana, čovjek od kojeg sam naučio neizmjerno mnogo. Tada, u njegovo vrijeme, nisam niti pomišljao kako bi jednog dana mogao biti na njegovom mjestu, na čelu kluba no sudbina je očito htjela tako. Vjerovat ću da je na tu sudbinu utjecao upravo on sam te iz tog razloga vjerujem u ovaj projekt i želim da naš klub živi zauvijek jednako kao što će i sjećanje na Ferdu živjeti zauvijek u našemu klubu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 01:59
    skidam kapu ovom covjeku !!!
    Obrisan korisnik