Nogomet

Srbija do kraja kvalifikacija bez Nevena Subotića, problemi s ozljedama uoči Walesa

Branimir Korać • subota, 07.09.2013.
Srbija do kraja kvalifikacija bez Nevena Subotića, problemi s ozljedama uoči Walesa
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Srbija i definitivno otpala iz igre za hvatanje drugog mjesta i dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Neven Subotić je zatražio od izbornika Siniše Mihajlovića da ga poštedi reprezentativnih akcija do završetka kvalifikacija...

I matematičko ispadanje iz borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo navelo je Nevena Subotića da zatraži od izbornika Siniše Mihajlovića da ga poštedi u nastavku kvalifikacija.

"Razgovarao sam s izbornikom i iznio mu svoju želju da ostanem u klubu na individualnom radu kako bih još više napredovao. Sada više ne možemo na Svjetsko prvenstvo, zamolio sam izbornika da mi izađe u susret i zahvaljujem mu na podršci", prenosi B92 izjavio Subotića.

Subotić je dodao kako je ovo odluka koja vrijedi do kraja ove godine i da ne znači oproštaj od reprezentacije.

"Ovo vrijedi do kraja ove kalendarske godine i s velikom željom i ponosom ću biti na raspolaganju reprezentaciji od iduće godine, kako u prijateljskim, tako i u kvalifikacijskim utakmicama. Naravno, ako me izbornik bude trebao. Vjerujem da imamo kvalitetu za otići na Europsko prvenstvo 2016. godine i volio bih biti dio te momčadi."

Osim na Subotića, Mihajlović protiv Walesa neće moći računati niti na Radosava Petrovića i Miralema Sulejmanija koji su zaradili ozljede u susretu protiv Hrvatske.

Petrović je ozljedu zaradio u sudaru sa Subotićem dok je Sulejmani ozlijeđen nakon starta Josipa Šimunića koji je hrvatskog stopera poslao prerano u svlačionicu.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!