Rukomet

Pešić predvodio Meškov Brest do prvog slavlja u kvalifikacijama Kupa EHF

Zvonka Keliš • subota, 07.09.2013.
Pešić predvodio Meškov Brest do prvog slavlja u kvalifikacijama Kupa EHF
Foto: Dario Dodić

Momčad bjeloruskog Meškov Bresta ove je subote započela i s natjecanjem u EHF kupu te je u sklopu prvoga dvoboja prvoga kvalifikacijskog kruga ugostila rukometaše Maccabija. Bolji su nakon 60 minuta igre bili momci Željka Babića koje je do konačne pobjede sjajnim obranama predvodio još jedan Hrvat, vratar Ivan Pešić.

Nakon što su u novu sezonu Regionalne rukometne lige prije svega nekoliko dana krenuli na ne baš najbolji način rukometaši Meškov Bresta pod vodstvom hrvatskog trenera Željka Babića ispravili su to već ove subote kada su u prvom dvoboju prve kvalifikacijske runde EHF kupa svladali momčad Maccabija.

Zanimljivo je bilo od prve minute susreta u Brestu kada je domaćinu bilo potrebno lagano zagrijevanje protiv raspoloženog suparnika koji je brzim centrom stvarao probleme domaćoj ekipi koja se, pak, nešto sporije vraćala u obranu te je tomu pridodala i nekoliko nepotrebnih pogrešnih dodavanja. Pri vodstvu 7:6 sredinom prvoga dijela trener Babić stoga je bio primoran pozvati minutu predaha te posložiti svoje redove što se pokazalo itekako korisnim. S tri uzastopna pogotka Shumaka, Špilera i Karačića Meškov se odvojio od svog suparnika na 10:6 da bi do odlaska na odmor osigurao i prednost od pet pogodaka (16:11).

Nastavak susreta ponovno je donio probleme u tranziciji što vrlo dobro koristi Maccabi kako bi do 41. minute smanjio svoj zaostatak na tri pogotka razlike (15:18). No, ukazao se tada hrvatski vratar Ivan Pešić koji u narednih desetak minuta igre u potpunosti zaključava svoja vrata, čak i s linije sedam metara, stoga prednost Meškova raste na 22:15. Do samoga kraja domaći rukometaši više ne ispuštaju stečenu prednost te pred nedjeljni uzvrat na istome mjestu osiguravaju slavlje 25:19.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su David Špiler, Dimitrij Kamišik i Viachaslau Shumak s po četiri postignuta pogotka. Bivši igrač Nexea Robert Markotić dodao je njih tri, dok je kapetan Ljubo Vukić zabio dva gola, a Domagoj Sršen se nije upisao u listu strijelaca. Najbolji kod Maccabija bio je Omer Gera sa sedam golova.

EHF kup, 1. kvalifikacijska runda:
Meškov Brest - Maccabi Rishon-Lezion 25:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!