Zimski sportovi

French: "Glavni uzrok poraza je to što nismo igrali svojim prepoznatljivim stilom"

Iz Ledene dvorane:Mirza Seferagić • nedjelja, 08.09.2013.
French: "Glavni uzrok poraza je to što nismo igrali svojim prepoznatljivim stilom"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka su nakon uvjerljive pobjede protiv moskovskog CSKA (7:1) doživjeli uvjerljiv poraz u drugom kolu od Dinama iz Rige (1:5). Trener zagrebačke momčadi, Mark French, djelovao je razočarano na konferenciji za medije, no nada se kako će radom na treninzima njegova momčad biti sve bolja i bolja.

Trener Medveščaka, Mark French, rekao je kako je glavni uzrok večerašnjeg poraza njegove momčadi bio taj da nisu igrali svojim prepoznatljvim stilom: "Smatram da moja momčad ima jedan prepoznatljivi stil igre, a tog našeg stila večeras nije bilo te smatram kako smo upravo zbog te činjenice izgubili ovu utakmicu".

Trener Medvjeda smatra kako ovako visok poraz nije realan: "Isto kao što niti naša visoka pobjeda protiv momčadi CSKA (7:1) nije bila realna, tako mislim da niti ovaj naš visoki poraz nije realan odnos snaga. Jednostavno, gosti iz Rige su odigrali jednu vrlo dobru utakmicu, iskoristili su svoje prilike, a mi nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Nadam se kako ćemo radom na treningu postajati sve bolji i bolji".

A trener latvijskog Dinama, Artis Abols, rekao je kako je ponosan na večerašnju predstavu svojih igrača: "Prvo moram reći kako je atmosfera ovdje u Zagrebu zaista sjajna, a momčad Medveščaka, nošena tom podrškom s tribina, posebno je vršila pritisak na nas u drugoj trećini. Međutim, moja je momčad odlično odreagirala, postigli smo pogodak u važnom trenutku te smo popločili put prema pobjedi. Zaista sam ponosan zbog načina na koji je moja momčad večeras stigla do ove pobjede".

Momčad Dinama iz Rige prošle je sezone bila najslabija momčad KHL-a, no ove je sezone sjajno krenula od samog starta s dvije pobjede i gol-razlikom 7:2. A hokejaše Medveščaka idući tjedan očekuju domaći dvoboji protiv praškog Leva te Slovana iz Bratislave, a potom im slijedi gostovanje na četiri utakmice u nizu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 16:05
    Pa sezona jedva da je pocela.Bit ce jos poraza a nadam se I jos vise pobjeda.Niti treba previse slaviti prvu pobjedu a niti se previse zalostiti zbog prvog poraza.Uzivajte u dobrom hokeju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 14:08
    Možda smo se previše nabrijali nakon onog demoliranja CSKA, a znate onu, tko visoko leti... Svaka utakmica će biti bitka za sebe, ovaj šamar je čak i dobro došao za vraćanje u realnost. Bitno da mi nađemo svoju igru i da se momčad klikne, onda neće biti ovakvih poraza. ZIG-ZAG!
    Obrisan korisnik
  • ivos09.09.2013. u 10:22
    A tako je i CSKA imao par stativa i Dekanić je sve poskidao. On izgleda kao dr. Jekyll i mr. Hyde
    ivos
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 08:16
    Šteta zbog velikog poraza. Medveščak je bio puno bolji od onog što rezultat pokazuje. Imali su možda 3 stative i nekoliko vrhunskih obrana gostujućeg vratara. Treba ostati uzdignute glave i spremiti se za iduću tekmu.
    Obrisan korisnik