Nogomet

Štimac: "Hrvatska nisu samo Modrić ili Mandžukić, imamo 30-35 dobrih igrača"

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.09.2013.
Štimac: "Hrvatska nisu samo Modrić ili Mandžukić, imamo 30-35 dobrih igrača"
Foto: hns.family

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Južnoj Koreji očekuje prijateljska utakmica u kojoj će Igor Štimac isprobhati neke igrače koji nisu bili u prvom planu. Iakop Hrvatska u utakmicu ulazi značajno oslabljena, jedino o čemu se priča je pobjeda...

Gostovanje u Južnoj Koreji Igor Štimac će iskoristiti za isprobavanje određenih stvari, a u izostanku dobrog dijela prvotimaca, priliku će dobiti neki igrači koji dosad nisu bili u prvom planu.

Među mladim igračima koji će se predstaviti je i Dinamov veznjak Alen Halilović koji očekuje dobru utakmicu i dobro izdanje Hrvatske.

"Južna Koreja je odlična momčad s odličnim pojedincima što smo već i ranije vidjeli. Očekujem dobru utakmicu i dobru igru Hrvatske koja može i bolje nego u Beogradu iako je i tamo bilo dobro", istaknuo je Halilović, a prenosi službena stranica HNS-a.

Darija Srnu zanima isključivo pobjeda bez obzira na to što je Hrvatska u Koreju doputovala oslabljena.

"Neki igrači nam nedostaju zbog ozljeda, imamo dosta mladu ekipu, ali moramo pobijediti. U Hrvatskoj uvijek ima talentiranih igrača i sve su to novi Modrići i Mandžukići."

Srna se prisjetio dvoboja protiv Južne Koreje na Craven Cottageu gdje je Hrvatska slavila s 4:0.

"U Londonu smo ih pobijedili s visokih 4:0, ali imali smo dosta problema s njima. Bit će teško i u utorak, oni igraju pred svojim navijačima, a mi smo imali poslije teške utakmice i dugačak put."

"Ovaj susret moramo iskoristiti kao pripremu za preostale kvalifikacijske susrete, a isprobat ćemo neke igrače zbog kartona i ozljeda u Beogradu. Nema Modrića i Mandžukića, Modrić je bio pod upitnikom i za susret sa Srbijom dok Mandžukić kod novog trenera ima novo dokazivanje i ne želim mu kompromitirati poziciju u klubu. Hrvatska nisu samo oni, imamo 30 ili 35 dobrih igrača i osmi smo na svijetu", istaknuo je izbornik Štimac.

Južnu Koreju je proučio i zna kako treba igrati protiv nje.

"Brzi su, okomiti, daju dobre lopte napadačima i imaju puno ubacivanja iz drugog plana. Moramo biti oprezni i budni jer bit će nam jako teško. Novu analizu imat ćemo večeras i tada ću objasniti igračima što im je činiti."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 10:38
    Rakitic na ljevom boku, Olic na desnom, Dudu u vezi, Lovren ljevi bek, potroseni Srna na drugom...taktika do jaja !! to nebi ni oni debili Jozic i Baric napravili..Bravo Stimac bas si Majstor.
    Obrisan korisnik
  • kille10.09.2013. u 00:58
    ipak je koreja TA tekma od državnog interesa!
    kille
  • Obrisan korisnik10.09.2013. u 00:44
    kako to šuker fino odradi, dogovori prijateljsku tekmu s korejom,igra domaću u londonu, a gostuje u koreji! tak je ziher i sa portugalom dogovorio! Samo lova.. kakav gad, puj!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 22:20
    Dok ne dodje stranac,nogometni stručnjak.potencijal kao,Modrić,Mandjukić,Rakitić,i dr.....bit će neiskorišten.Reprezentacija Hrvatska je tako moćna,daje svrstavam u 5 najjačih Svjetskih reprezentacija,ali Bilić,Štimac ili budući Kovač,...nemaju to znanje i nikada ga neće imati,to jesu nogometaši... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 21:41
    Šta Dena, Xena! ;)
    Obrisan korisnik