Rukomet

Dvoršek: "Cilj je proći skupinu Lige prvaka, a uz malo sreće možda i sve iznenadimo"

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 09.09.2013.
Dvoršek: "Cilj je proći skupinu Lige prvaka, a uz malo sreće možda i sve iznenadimo"

Rukometaši CO Zagreba novu regionalnu rukometnu sezonu otvaraju ovoga utorka kada im u goste u Sutinska vrela stiže hrvatski viceprvak, našički Nexe. Pred prvi ovosezonski službeni dvoboj i početak nove sezone riječ, dvije o onome što očekuje Zagrebaše, kao i njihovim ciljevima i ambicijama kazali su trener Boris Dvoršek te mladi Luka Stepančić.

Hrvatski rukometni prvak u utorak će i službeno zakoračiti u novu rukometnu sezonu. Pred njime je prvi dvoboj Regionalne lige koji im u sada domaću dvoranu Sutinska vrela dovodi još jednog hrvatskog predstavnika u SEHA ligi, našički Nexe. Na otvaranju nove sezone tako momčad CO Zagreba očekuje hrvatski derbi, a za nešto više od desetak dana i prvi ogled u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvaka, kada u goste stiže slovensko Celje.

Ususret prvome dvoboju sezone trener Zagrebaša Boris Dvoršek otkrio je koliko su kako on tako i njegovi momci uzbuđeni oko starta sezone te što je sve sada iza njih: "Nakon punih mjesec i pola dana priprema došli smo do trenutka kojeg svi čekamo, a to su službene utakmice SEHA lige i uskoro Lige prvaka. Naime, s pripremama smo počeli 25.7. i do dana današnjeg odradili smo 55 treninga, odigrali 24 utakmice od kojih su više manje sve bile međunarodne. Ostvarili smo deset pobjeda i četiri poraza, a u subotu smo još odigrali jednu završnu međusobnu utakmicu tako da mogu reći da smo odigrali petnaestak utakmica i odradili velik broj treninga, no to je jedini put do uspjeha i rezultata."

Stepančić i Šebetić kao pravi tandem na desnom vanjskom

Riječ, dvije uoči dvoboja s Nexeom pripala je mladom topniku CO Zagreba Luki Stepančiću koji se također prvo osvrnuo na pripreme iza njega: "Pripreme su stvarno bile naporne i možda čak preduge jer toliko smo svi sada napeti i već tjedan ili dva jedva čekamo početak sezone. Samouvjereni smo u dobru igru koju smo stvorili te je želimo prikazati ljudima i nadam se da će tako i biti u utorak i da će nas što više ljudi doći pogledati. Svi jedva čekamo start, sto posto smo spremni i atmosfera je stvarno odlična."

U novoj sezoni teret na poziciji desnog vanjskog neće pasti samo na Stepančićeva leđa, naime, u punom se sjaju vratio i mladi Luka Šebetić koji će sa svojim imenjakom činiti onaj pravi tandem na desnoj strani: "Meni je puno lakše, a odlično je to i za cijelu ekipu. Pokazalo se to pogotovo u prvoj utakmici u Novigradu u kojoj smo ravnopravno podijelili minutažu i u kojoj se nije uopće osjetio pad na toj poziciji. Stoga ako tako nastavimo sa suradnjom mislim da ćemo kroz cijelu sezonu odlično izgledati."

Riječi hvale za Šebetića imao je i trener Dvoršek koji se, pak, nadovezao: "Cilj je bio da Šebetića dignemo tako da može odigrati dvadesetak minuta vrhunskog ritma kako u Ligi prvaka tako i u SEHA ligi i mislim da smo to postigli jer je dečko odradio dobre pripreme, napredovao je kroz njih i igra dobro te smatram da će on i Stepančić biti jaka snaga na toj poziciji. Oboje igraju i obranu i napad te se u tome nadopunjuju, a Stepančić će uz Šebetića u preostalom dijelu susreta moći biti kvalitetniji jer će imati i zamjenu i malo predaha jer teško je igrati u dva smjera punih 60 minuta."

Nastavio je potom trener CO Zagreba s prisjećanjem na napornih mjesec i pol dana iza njega i njegove momčadi za vrijeme kojih je ekipa dobila tek pet slobodnih dana i to po povratku s natjecanja: "Odradili smo Roglu, turneju po Njemačkoj, turnir u Francuskoj i Novigrad te smo mirno zadnjih desetak dana trenirali u Zagrebu i pripremali se za ono što nas čeka od utorka. Iskreno stvarno puno radimo, treninzi su teški i velikog intenziteta tako da su nas neki dan igrači čak pitali kad ćemo se vratiti s Rogle jer izgleda kao da pripreme još uvijek traju, ali zaista se puno pripremamo i to jedini put da napravimo dobar rezultat kojeg očekujemo ove godine."

Prvi susret nove sezone u Zagreb dovodi našički Nexe koji je također doživio brojne preinake: "Moram priznati kako nismo previše pričali o Nexeu, ali smo svjesni da je u utorak prva utakmica koja je uvijek najteža. Svjesni smo da otvaramo SEHA ligu, da branimo naslov pobjednika i da je Nexeu otišlo puno igrača, ali i da je složio dobru, mladu i poletnu ekipu s dobrim i kvalitetnim igračima, dakle, znamo da nas ne očekuje lagana utakmica."

Nakon Našičana u goste Zagrebašima ove subote stiže banjalučki Borac tjedan dana nakon kojeg slijedi i prvi ogled u Ligi prvaka u sklopu kojeg u Arenu stižu rukometaši Celja: "Zadovoljan sam rasporedom i idealno je da prve tri utakmice igramo doma. Dakle, Nexe sada, u subotu Borac iz Banja Luke i potom tjedan dana mirnih treninga do prve utakmice Lige prvaka s Celjem. Raspored je dobar jer u dva tjedna nećemo imati nikakvih putovanja ni odlazaka van Zagreba i možemo mirno trenirati i pripremati se da budemo spremni za Ligu prvaka", kazao je Dvoršek te je nadodao kako smatra da uz pravi pristup u prve dvije utakmice Zagreb ne bi trebao imati problema te da će one biti odlične za podizanje forme za susret s Celjem.

Širina klupe ono je što će krasiti i biti glavna prednost ekipe CO Zagreba u novoj sezoni, stoga bojazni za nju uistinu nema: "Imamo prvu postavu, ali rotiramo 16 igrača što je naša najveća snaga ove godine jer smo dobili širinu. No u prvoj postavi nalaze se Stepančić, Josip Valčić i Mandalinić kao prva tri vanjska, Marić na crti, Horvat i Šprem na krilima te Stevanović u ovome trenutku na golu, no među vratnicama se dečki mijenjaju ovisno kako je koji u formi."

"Možemo držati visok ritam s ovom ekipom jer tu su još Mihić na krilu te tri, četiri vanjska od kojih svatko može ući u bilo kojem trenutku. Tu je i Matulić koji iz dana u dan napreduje i velik je oslonac. Dakle, svi su oni nosioci igre i svatko od njih u određenom trenutku može iskočiti. Prošle je godine Zagreb imao premalo igrača da bi držao visoki ritam, a sada imamo i igrača i kvalitetu na klupi tako da nam je to sigurno jedan od glavnih aduta", nastavio je trener aktualnog regionalnog i hrvatskog prvaka.

"CO Zagreb uz malo sreće može iznenaditi u Europi"

Na Nexe bez Šandrka, Šušnje i Kovačevića

"Zdravstveni bilten je takav da trenutno za puni sastav ne konkurira Šandrk koji bi danas trebao početi s punim treningom. Šušnja deset dana nije u punom treningu zbog nezgodnog udarca u kvadriceps tako da isto neće igrati protiv Nexea, a tu je i Kovačević koji bi također od danas trebao biti u punom treningu. Ove trojice, dakle, u utorak neće biti, no trebali bi biti spremni za ogled s Borcem. No, svi drugi su zdravi, spremni i mislim da možemo očekivati dobar Zagreb u ovoj sezoni", otkrio je Dvoršek.

U sezoni pred nama mlada momčad CO Zagreba svakako ima cilj opravdati i ponoviti prošlogodišnje rezultate, no iskorak na europskom tlu također je velika želja: "Cilj nam je igrati što više jakih utakmica i zato je SEHA liga jako dobra. Pričalo se kroz hrvatsku ligu kako nemamo jakih utakmica za Ligu prvaka, a sada zaista imamo vrlo kvalitetne utakmice u SEHA ligi i svjesni smo da u njoj ima pet, šest ekipa koje će se boriti za odlazak na Final Four i to ne treba zaboraviti."

"Vojvodina i Partizan će sigurno biti nezgodni, pogotovo kod kuće, Lovćen je prošle godine na Cetinju izgubio samo jednu utakmicu i to od Metalurga i prema tome SEHA liga je sve jača i organiziranija iz godine u godinu i bit će puno jakih i žestokih utakmica. Nije lako otići u Prešov ili dva puta odigrati u Makedoniji, ali to je za našu ekipu jako dobro, zato smo i igrali sve prijateljske susrete s jakim protivnicima i vrhunskim ekipama poput Veszprema, Kielcea, RN Löwena i drugih. Nama to treba, cilj nam je imati što više takvih utakmica da nam ekipa izraste jer to je sve dio našeg dvogodišnjeg puta kako bi ekipa u potpunosti sazrela", jasan je bio Zagrebov strateg.

Prije pogleda u europsku Zagrebovu budućnost pojasnio je Dvoršek i na čemu njegova ekipa radi i što priželjkuje u samoj igri: "Radimo na što agresivnijoj i žešćoj obrani s puno više kretanja, faulova i prekida. Za sad smo u tome napravili iskorak i na dobrom smo putu da igramo kao Flensburg. Nismo još na tom nivou, ali mogli bi biti uskoro i tu čekamo Šandrka koji bi nam trebao biti veliki adut."

Pohvale i Šušnji

"Dobro smo složili ekipu, imamo visinu i sve, a posebno nas je iznenadio Šušnja. Bacili smo ga u vatru odmah, a to je dečko koji je došao iz 1.HRL, dakle, nije igrao Premijer ligu, ali igrao je protiv Minska i obranu i napad 40 minuta izvrsno. Pogodili smo dakle sa svim prinovama jer svi su oni perspektiva, ali ona koja ima potencijala u sebi i mi ih guramo u vatru odmah", priznao je Dvoršek.

Vrijeme je potom bilo i da trener Zagrebaša otkrije i ciljeve za novu europsku sezonu: "Prošle godine kada je ždrijeb napravljen bio je cilj proći skupinu, no to se nije ostvarilo. Ove sezone smo u skupini s Veszpremom i RN Löwenom, a to su ekipe koje su u ovome trenutku jače od nas i to smo vidjeli na pripremama, ali s preostalim ekipama se imamo pravo nadati poziciji broj tri. Cilj nam je proći grupu i kada je ne bismo prošli to bi bio podbačaj jer zaista jesmo dobri. Dalje, pak, trebamo imati sreće jer mislim da možemo biti iznenađenje kao što je to bio Metalurg prošle godine."

"Napast ćemo Veszprem i RN Löwen u Zagrebu, a iako je to teško planirati kada bismo dobili Celje kod kuće i St. Petersburg i Zaporožje u gostima, u četvrtom bi kolu pred punom Arenom ugostili Veszprem i tu bi moglo biti svega. U Zagrebu, dakle, možemo napasti i Mađare i Nijemce jer igrali smo s njima, znamo što možemo u odnosu na njih i koje su im kvalitete. No, to je sve daleko, sada moramo prvo riješiti Celje kod kuće, to nam je utakmica broj jedan", pojasnio je sve Dvoršek.

Na koncu je, pak, trener Zagreba sve lijepo zaokružio: "Realni cilj jest proći grupu u Ligi prvaka te otići na Final Four SEHA lige. Tamo smo bili prošle godine kao outsideri pa smo je osvojili. Naime, kada si na tom završnom turniru sve je moguće."

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 16:48
    E dragi moji, ne tako davno je neprolazak skupine bio katastrofa a najmanji cilj četvrtfinale...
    Obrisan korisnik