Rukomet

Wisla Plock uvjerljivom pobjedom zakoračila u novu sezonu

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 09.09.2013.
Wisla Plock uvjerljivom pobjedom zakoračila u novu sezonu

Rukometaši poljske Wisle odlično su krenuli u novu rukometnu sezonu u sklopu koje su na domaćem terenu i u domaćem prvenstvu ugostili momčad Chrobry Glogowa koja je, pak, svladana sa šest pogodaka razlike.

Momčad Wisle Plock, glavni konkurent Kielceu u borbi za naslov poljskoga prvaka, ovoga je ponedjeljka također startala u novu sezonu PGNiG Superlige. U prvom kolu ekipi hrvatskog vratara Marina Šege u goste su stigli rukometaši Chrobry Glogowa koji su se, pak, kući vratili s uvjerljivim porazom sa šest pogodaka razlike.

Susret u Plocku otvaraju gosti s uvodnih 1:0 za koje zaslužan biva Gujski kome na suprotnoj strani odmah odgovara Toromanović. Vrijeme je tada bilo da se ugrije i Nikčević, a ubrzo mu pomaže i ovoljetno sjajno pojačanje Lijewski. Nakon što je put do suparničkog gola još dva puta zaredom pronašao Toromanović jasno je bilo kako Wisla neće imati velikih problema u svome prvome ogledu u Prvenstvu Poljske, naime, nakon svega šest minuta igre držala je vodstvo 5:1.

Do sredine prvoga dijela domaćin je već osigurao prednost od osam pogodaka (11:3), gosti se potom ipak pomalo bude te stižu na minus pet (10:15), no na predah se odlazi sa sigurnih 17:11 domaće momčadi.

Nastavak ogleda dobro otvara raspoloženi Toromanović koji odvodi svoju ekipu na 18:11 nakon čega Wisla čuva stečenu prednost te ne dopušta svom protivniku da joj se približi. Uspjeli su domaći rukometaši osigurati i +8 (25:17), no u posljednjim minutama dvoboja pomalo se opuštaju što, pak, koristi gostujuća momčad kako bi na koncu smanjila svoj zaostatak na šest pogodaka razlike (27:33).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nikčević s devet postignutih pogodaka, dok je njih osam dodao Toromanović. Vratar Wisle Wichary sakupio je 16 obrana, dok su na drugoj strani vratari Stachera i Swirkula zajedno obranili deset lopti. Najbolji kod Chrobry Glogowa bili su Gromyko i Gujski s po pet golova.

PGNiG Superliga, 1. kolo:
SPR Wisla Plock - SPR Chrobry Glogow 33:27

Foto: www.sprwislaplock.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!