Zimski sportovi

Sykora: "Ključan je bio pogodak Kapanena", French: "Poboljšati realizaciju i agresivnost"

Iz Ledene:Krešimir Ferlak • utorak, 10.09.2013.
Sykora: "Ključan je bio pogodak Kapanena", French: "Poboljšati realizaciju i agresivnost"
Foto: Davor Sajko

Nakon utakmice svoje viđenje iznijeli su treneri Medveščaka i Leva, Mark French i Vaclav Sykora. Očekivano, gostujući trener je bio boljeg raspoloženja, ali niti domaći nije bio pretjerano zabrinut.

Pred zagrebačkim novinarskim auditorijem prvi je riječ dobio strateg gostiju iz Praga Vaclav Sykora: ˝Znali smo da će utakmica u Zagrebu biti teška za nas jer je ledena površina mala, a niti led nije baš kvalitetan zbog vremena. Domaćini igraju drugačiji stil, sjeverno-američki agresivno pa smo se za to posebno pripremali˝.

Trener Leva tada je secirao utakmicu. ˝Dobro smo krenuli u susret, ali u drugom periodu smo malo usporili i Medveščak je tada kontrolirao igru. Važno je bilo da smo zabili prvi, a ključni trenutak je bio što smo poveli odmah poslije izjednačujućeg gola. Psihički nas je to diglo i sretni smo zbog pobjede jer mislim da neće biti lako pobjeđivati ovdje˝, završio je Sykora.

Mark French je izgledao mirno, iako je izgubio drugu utakmicu u nizu, zna da je tek početak sezone i da se momčad još upoznaje. ˝Slažem se sa kolegom u dosta stvari. Nismo dobro krenuli, a poboljšali smo se u drugoj trećini. Bilo je lijepo zabiti, ali treba nam više golova.˝.

˝Trenutak koji je odlučio utakmicu po mome mišljenju bilo je isključenje nakon našeg izjednačujućeg gola. Danas su gotovo si golovi postignuti iz blizine, iz gužvi. Mi smo zabili samo jedan i na tome moramo poraditi. Također veća agresivnost nam je potrebna. Uzet ćemo pozitivne stvari iz ove utakmice, ali imali smo samo 25 udaraca na gol. Treba nam više od toga, više prometa pred protivničkim golom˝.

Domaći trener se osvrnuo i na sljedeći susret protiv slovačkog Slovana.˝Sretni smo što imamo dva dana za odmor i pripremu. Proučiti ćemo ih i razraditi taktiku. Također, tek tada ćemo odlučiti tko će stati na gol protiv Slovana˝, rekao je za kraj trener Medvjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 16:10
    Treba malo više šore. Ha, ha. Bit će bolje, tek je počela sezona.
    Obrisan korisnik