Košarka

Repeša: "Finci su neugodni, čeka nas 40 minuta 'radne' košarke. Navijači dođite, bit ćete ponosni"

Bernard Jurišić • srijeda, 11.09.2013.
Repeša: "Finci su neugodni, čeka nas 40 minuta 'radne' košarke. Navijači dođite, bit ćete ponosni"
Foto: Simon Maljevac

Hrvatska je u dobrom raspoloženju odradila selidbu iz Celja u Ljubljanu, gdje će se nastojati zadržati što dulje. U četvrtak nas u "terminu za ručak" očekuje prvi od tri okršaja za plasman u četvrtfinale, a protivnik je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Eurobasketa - Finska...

Hrvatska je Celje ostavial iza sebe i uspjela u naumu da se drugog tjedna Eurobasketa preseli u glavni slovenski grad. U Areni Stožice vodit će se završne bitke na ovom Europskom prvenstvu, na kojemu konačno i Hrvatska ima što reći.

U četvrtak od 14:30h čeka nas prvi okršaj drugog kruga, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Eurobasketa Finska. Izbornik Jasmin Repeša svjestan je kako su Finci jako neugodna momčad:

"Neugodni su, agresivni, brzi i imaju vrlo raznovrsnu igru, ne žive samo od šuta. Čeka nas teških 40 minuta 'radne' košarke i morat ćemo biti na visokoj razini u svim elementima igre".

Hrvatska je u Ljubljanu otišla s jednom prenesenom pobjedom iz prvog kruga, pa ba nas pobjeda u prvoj utakmici katapultirala u sam vrh ljestvice. Iako, Hrvatsku zasigurno očekuje velika borba u sve tri utakmice:

"Talijani su napravili nešto slično nama, ostali su bez nekih važnih igrača, ali su pronašli 'kemiju' i igraju jako dobro. I oni su u Kopru, kao i mi u Celju, imali puno svojih navijača i vjerujem da ćemo ih imati i u Ljubljani. Grci su ipak malo podbacili, od njih sam očekivao više u prvom krugu, ali to je skupina jako dobrih igrača i uvijek su opasni. Ali pustimo sad Talijane i Grke, sav fokus je trenutno na Fincima", zaključio je Repeša i pozvao navijače u Ljubljanu:

"Naši navijači u Celju su bili sjajni i puno su nam pomogli. Pozivam sve da dođu i u Ljubljanu i obećavam da ćete biti ponosni na nas."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 17:09
    Najbolje od svega je to da igramo s Finskom i strepimo (ne samo mi)... i da su nam šanse 50-50... New order...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 15:32
    Ono što me veseli je da dobivamo utakmice u zadnjim sekundama i u produžetcima. Ono što smo redovno gubili (i u klupskoj košarci). Je li ova generacija postala mentalno jača (sazrijela) ili ih je trener na to pripremio, ne znam, ali uživam.Još jednom se pokazalo da publika cijeni kada se netko bori... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 15:23
    Ma samo vi dečki dajte sve od sebe u sve tri tekme pa šta bude...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 14:42
    Finci su nezgodni, iako su ostali bez Mottole! Igraju atipičnu košarku bez centra (nešto kao česi i talijani) ali su bolji šuteri za 3 od čeha, i rade svih 40 minuta.naravno...ne mogu fizički biti na istoj razini u 5. ili 35. minuti, te je to naša šansa-kao i protiv čeha.ako damo sve od sebe i sa 2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 14:24
    Samo hrabro..sin euforia
    Obrisan korisnik