Tenis

Murray: "U Umag smo došli prilično rano, priviknuli smo se na uvjete"

Vedran Babić • srijeda, 11.09.2013.
Murray: "U Umag smo došli prilično rano, priviknuli smo se na uvjete"

Britanska Davis Cup reprezentacija u Umagu je održala konferenciju za medije uoči susreta s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu. Britanci na čelu s izbornikom Leonom Smithom vjeruju u prolaz...

"Imamo vrlo dobru momčad i to u vrlo dobroj formi, što je važno. No s druge strane, ovo je susret koji igramo u gostima i to na zemlji, što je bitna razlika u odnosu na susrete kod kuće, na brzoj podlozi. Stoga bih rekao da je odnos snaga izbalansiran, s podjednakim šansama za oba sastava", izjavio je izbornik Velike Britanije Leon Smith.

Smith će u svom sastavu imati trećeg tenisača svijeta Andyja Murraya, koji se vraća nakon dvije godine izbivanja.

Na profilu Daniela Evansa na ATP-jevoj stranici stoji da mu je omiljena podloga zemljana, što ga je malo začudilo.

"Stvarno ne znam odakle im to. Naravno, daleko od toga. Mislim da smo dobri na igralištu već sad, iako nam je trebalo vremena da se priviknemo."

"Prošlo je dosta dugo i drago mi je da sam opet s dečkima. Dok sam bio mlađi, igrao sam mnogo više. Moj prvi nastup u Hrvatskoj bio je 2006. godine, odmah nakon Australian Opena. Igrao sam u Zagrebu, ali sam ispao već u prvom kolu", izjavio je Murray i dodao:

"Svi smo došli prilično rano u Umag. Neki u subotu, a neki, među njima i ja, u nedjelju. Priviknuli smo se na uvjete."

Izbornik Smith još uvijek ne želi otkriti, ili se možda nije ni odlučio, koju će dvojicu igrača poslati na teren u subotnjoj igri parova, koja bi objektivno mogla biti presudna u ovom okršaju. Jedini je siguran odabir Colin Fleming. Potencijalni su mu partneri Murray, Jonathan Marray i Dominic Inglot, koji je uskočio kao šesti igrač.

"Imat ćemo dugi razgovor večeras. Imamo nekoliko opcija", kazao je Smith.

Dakako, odabir drugog igrača u paru ovisi i o tome za koga će se Smith odlučiti da mu bude drugi igrač u singlu. Za to mjesto konkuriraju Evans i James Ward.

Izbornici oba sastava imaju mogućnost promijeniti dva igrača iz prvotne nominacije do sat vremena prije izvlačenja koje počinje u četvrtak u 12 sati.

Prvi meč u petak trebao bi početi u 11 sati. Dvoboj parova u subotu na rasporedu je u 14 sati, a u nedjelju prvi pojedinačni meč započinje u 11 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!