Tenis

Ćorić: "Velika je čast biti u hrvatskoj reprezentaciji, a Murraya mogu pobijediti samo ako se ozlijedi"

Branimir Korać • srijeda, 11.09.2013.
Ćorić: "Velika je čast biti u hrvatskoj reprezentaciji, a Murraya mogu pobijediti samo ako se ozlijedi"
Foto: FaH

Najmlađi član hrvatske Davis Cup reprezentacije je svježi osvajač Grand Slam turnira Borna Ćorić. Hoće li Ćorić dobiti priliku za nastup protiv velikog protivnika, odluka je na Željku Krajanu, no i sam poziv u reprezentaciju je velika stvar za Ćorića...

Ivan Dodig je neupitan za nastup u prvom singlu i u paru, a ovisno o ždrijebu možda i u nedjeljnom meču protiv Andyja Murraya. Tko će biti drugi hrvatski igrač, izbornik Željko Krajan tek će odlučiti, a kandidat za nastup je i 16-godišnji Borna Ćorić.

Ćorić je doputovao iz SAD-a s velikim trofejom, osvojio je juniorski US Open i ozbiljno konkurira za nastup.

"Velika je čast što sam uopće pozvan u reprezentaciju. Kada sam imao osam godina, na TV-u sam gledao hrvatsko osvajanje Davis Cupa i nadao sam se da ću jednog dana biti dio toga. Ovo je moje prvo pojavljivanje na popisu i za mene je već to sjajno. Ako mi kažu da igram, igrat ću, ako traže da nosim vodu, nosit ću vodu", rekao je Ćorić za BBC.

Ćorić bi mogao zaigrati čak i protiv Andyja Murraya u meču u kojem nema neke iluzije.

"Ne mislim da mogu pobijediti, jedino ako se Murray ozlijedi. Nikada nisam igrao meč u tri dobivena seta i ako budem igrao, bit će jako teško. Mislim da bi za mene to bilo sjajno iskustvo, gledati Murraya ili u nekom ludom raspletu igrati protiv njega. Mislim da bi mi to puno pomoglo u karijeri", dodao je Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric13.09.2013. u 08:55
    @lupa ima pravo, takav pristup u startu je krivi, moras pokazati bezobrazlog prema protivniku, ali i respekt, a u glavi uvijek mora biti da se moze i mora, ako oces nest napravit a ako neces... ehhh
    matbaric
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 13:38
    Borna,krivo razmišljaš,uvijek razmišljaj o pobjedi bez obzira tko je na drugoj strani.Nikad ne priznaj dok meč ne završi da je protivnik bolji od tebe.Samo hrabro i oslobodi ruku i puno sreće medju odraslima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2013. u 03:13
    klasični tatin sin.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 21:05
    Malac, samo glava gore i rad. Svijetla je buducnost pred tobom
    Obrisan korisnik