Košarka

Srbija i Litva žele potvrditi četvrtfinale, Francuska želi prvu pobjedu u drugom krugu

Filip Han • petak, 13.09.2013.
Srbija i Litva žele potvrditi četvrtfinale, Francuska želi prvu pobjedu u drugom krugu
Foto: EPA

Današnji repertoar utakmica na Eurobasketu donosi tri utakmice skupine E u kojima će igrati Litva protiv Belgije, Ukrajina protiv Srbije, te Francuska i Latvija, a nakon kojih bi se trebali nazirati obrisi četvrtfinala...

Nakon dominantne pobjede protiv Francuske igrači Litve danas će protiv Belgije pokušati stići do nove pobjede. Litavci su trenutno drugi u skupini s omjerom 2-1, te bi pobjeda definitivno osigurala prolaz u četvrtfinale. Litva je pokazala vrlo dobru igru protiv Francuske i teško da je Belgija može značajnije ugroziti.

Ukrajina je pomalo neočekivano izgubila od Latvije na početku drugog kruga, te je sada za nju posao prolaska dalje puno teži. U današnjem susretu suočit će se sa Srbijom koja u prvoj utakmici nije bila uvjerljiva protiv Belgije, no pokazala je mirnoću i čvrstoću kada je bilo najpotrebnije.

Srbija je prva u skupini s tri pobjede i bez poraza te bi pobjedom i potvrdili prolazak u četvrtfinale. Njihov izbornik Dušan Ivković za RTS je uoči utakmice izjavio: "Ne smijemo se zavaravati našom pobjedom u pripremnom razdoblju. Ukrajinci imaju širinu u napadu, pogađaju trice na visokom nivou. Naša agresivnost i šut zato moraju biti na visokom nivou. Za sada nas dobra obrana i realizacija kontranapada drže u pravom ritmu."

Nakon loše predstave protiv Litve, Francuzi će se pokušati iskupiti protiv Latvije koja je zadržala nade u prolaz dalje već spomenutom pobjedom protiv Ukrajine. Latvijci su pružili odličnu šutersku predstavu i ako im ponovo bude dan, a Francuzi se ne probude mogli bi doći i do nove pobjede.

Francuski izbornik Vincent Collet osvrnuo se na utakmicu protiv Litve i naglasio na što njegovi igrači trebaju obratiti pažnju u današnjoj utakmici: "Možda smo bili malo iznenađeni promjenom u odnosu na prvi krug natjecanja, nismo se prilagodili u napadu. Moramo raditi sve te male stvari koje košarkašku utakmicu čine boljom", rekao je za službenu stranicu Fibe.

Skupina E, 14. rujna:
Litva - Belgija 14:30
Ukrajina - Srbija 17:45
Francuska - Latvija 21:00

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 20:43
    Stvarno fulam. Od sad komentiram samo ono šta sam vidio. Srbima je ovo još jedna loša utakmica. Možda smo ih precjenili ? Ko i Slovence poslije Španjolske. A naše bećare još uvijek podcjenjujemo... neznam zašto.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina13.09.2013. u 20:22
    kiddjason2 nadam se da nisi išao u kladionicu. evo je Ukrajina iznenadila Srbe.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 16:24
    Pa to ti je zreb prijatelju, najjace grupe su redom D,B,C,A. Sad nasa cela grupa je imala srece sto Pekovic nije igrao, jer bi onda Mi, Litvanci i Crnogorci prosli, a pitanje je koliko bi bodova preneli. Sadasnja grupa je slaba jer ko je ocekivao da ce npr. Izraelci da ispadnu, a da Ukrajinci... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 15:11
    pa mislim da bi ukrIJAnci (kako bi rekao d.šuker:), mogli iznenaditi srbe danas. možda ih neće pobijediti ali bi ih mogli dobrano namučiti. jer srbi su i s belgijom imali problema.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 12:36
    Vjeruj mi da možeš fulati. Dosadašnji rezultati to zorno pokazuju. Nijedno kolo nije bilo lišeno iznenađenja.
    Obrisan korisnik