Nogomet

Debi Garetha Balea protiv Villarreala

Sportnet • petak, 13.09.2013.
Debi Garetha Balea protiv Villarreala
Foto: EPA

Na europskim će se travnjacima i ovog vikenda odigravati zanimljive, uzbudljive i napete utakmice u kojima će najbolji - i najskuplji - svjetski nogometaši majstorijama uveseljavati predano gledateljstvo...

Dvotjednu pauzu zbog reprezentativnih nastupa na Otoku će prekinuti Manchester United i novak Crystal Palace na Old Traffordu u subotu od 13:45, dok će privremeno preuzimanje vodeće pozicije u popodnevnom programu tražiti Arsenal s Mesutom Özilom kod Sunderlanda, Manchester City i Stoke u međusobnom dvoboju te Chelsea, koji od 18:30 ide na Goodison Park u okršaj s Evertonom Nikice Jelavića.

Eru nakon prelaska Garetha Balea u Real Madrid Tottenham će otvoriti domaćim dvobojem protiv Norwicha, a Hrvatima će najzanimljiviji zasigurno biti jedini nedjeljni dvoboj četvrtog kola u kojem Southampton Dejana Lovrena dočekuje West Ham za koji je prije samo nekoliko dana potpisao Mladen Petrić.

Ova runda nadmetanja u Premiershipu završit će tradicionalnim susretom u ponedjeljak, kada će probuđeni Swansea City na svom Libertyju pokušati prekinuti stopostotnu seriju Liverpoola i maknuti se sa začelja ljestvice.

Nakon reprezentativne stanke španjolsko nogometno prvenstvo nastavlja se četvrtim kolom koje donosi teške ispite za Barcelonu i Real Madrid. Iako Sevilla nije najbolje ušla u sezonu momčad za koju nastupa Ivan Rakitić svakako je u stanju stvoriti probleme Barceloni na Camp Nou.

Možda i najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva momčad Villarreala na svom će stadionu dočekati Real Madrid. Trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti najavio je u tom susretu i debi Garetha Balea, najskupljeg pojačanja ljetnog prijelaznog roka.

Svoj niz od tri pobjede Atletico Madrid bi trebao nastaviti i u četvrtom kolu kada dočekuje Almeriju dok se Malaga nada da protiv Rayo Vallecana napokon može doći do prve pobjede u novoj sezoni. Zanimljiv susret se očekuje na Benito Villamarinu gdje će Betis dočekati Valenciju kao i u dvoboju Athletico Bilbaa i Celte.

Poslije dva tjedna čekanja na scenu se vraća i Bundesliga. Peto kolo će u petak navečer otvoriti novi prvoligaš Hertha protiv Stuttgarta. Momčad iz glavnog grada dobro je ušla u sezonu i nalazi se blizu vrha, dok su se Švabe tek u zadnjem kolu počeli dizati s dna tablice, a na Olimpijski stadionu putuju uzdajući se u sposobnosti Vedada Ibiševića, trenutno najboljeg strijelca lige.

Aktualni europski prvak Bayern vraća se ligaškim utakmicama nakon skoro tri tjedna. Bavarci su u posljednjem susretu kiksali protiv Freiburga i prepustili čelo poretka Borussiji Dortmund, te će nastojati uzeti sva tri boda na domaćem terenu protiv Hannovera. Mario Mandžukić se s reprezentativne akcije vratio s pogotkom protiv Srbije, te je za očekivati kako će mu Guardiola dati priliku od prve minute i za ovaj dvoboj.

Jedan od možda i najzanimljivijih susreta kola je ogled dortmundske Borussije i HSV-a. Žuto-crni su jedina maksimalna momčad u Bundesligi, a to će pokušati promijeniti Hamburžani (bez Badelja) koji su na ljestvici tek 12. Olića i Perišića također očekuje teško gostovanje. Njihov Wolfsburg igra u Leverkusenu, a hrabri ih činjenica da su zeleni protiv Bayera slavili u tri od zadnje četiri međusobne utakmice.

Treće kolo Serie A donosi i jedan pravi, veliki derbi, ogled momčadi "velike četvorke", Intera i Juventusa na Meazzi. Obje su momčadi u prvenstvo ušle sa stopostotnim učinkom, Juventus je slavio nad Lazijem (4:1) i Sampdorijom (1:0), dok su crno-plavi bodove uzeli Genoi (2:0) i Cataniji (3:0) te se s nestrpljenjem iščekuje njihov međusobni ogled. Mateo Kovačić ovaj bi dvoboj trebao započeti u prvoj postavi Intera.

Prema mnogima jedan od glavnih favorita za naslov, Napoli, u ovom kolu pred sobom ima nešto lakši zadatak, domaći ogled s Atalantom. Momčad Rafaela Beniteza nakon dva odigrana kola drži prvo mjesto na ljestvici i računa na bodove iz ogleda s gostima iz Bergama na koje kreće u punom sastavu.

Nakon prve pobjede u novoj sezoni nad Cagliarijem u prošlom kolu (3:1), nogometaši Milana u ovom će kolu bodove za proboj prema samom vrhu tražiti u gostima kod Torina. Stopostotna Roma nastavak odličnog niza u ovom će kolu pokušati ostvariti u gostima kod Parme, dok Fiorentina, koja također ima dvije pobjede u prva dva kola, kod kuće dočekuje Cagliari. Na rasporedu u ovom kolu je još jedan pravi derbi della Lanterna, u kojem će na genovskom Marassiju snage odmjeriti vječiti rivali Sampdoria i Genoa.

Nastavak natjecanja u francuskoj nogometnoj ligi već u petak donosi utakmicu između Bordeauxa i PSG-a. Parižani će pokušati nastaviti svoju seriju pobjeda te na tablici dostići Monaco, dok Bordeaux želi doći u pravu formu jer do sada ima tek četiri boda.

Monaco pak želi zadržati čelnu poziciju, a s tim ne bi trebao imati problema u nedjeljnoj utakmici protiv Lorienta. Monaco je još uvijek neporažen ove sezone, a u posljednjem kolu upisao je gostujuću pobjedu od 2:1 protiv Bordeauxa. Većih problema ne bi trebali imati ni drugi Marseille protiv Toulousea, kao ni treći Saint-Etienne koji će gostovati kod Valenciennesa.

Lyon koji iza sebe ima četiri uzastopna poraza, što u ligi, što u pretkolima Lige prvaka, nalazi se na osmoj poziciji, a povratak pobjedama pokušat će ostvariti kod kuće preko Rennesa koji je peti na tablici u posljednjoj utakmici kola u nedjelju. Rennes u gostima ove sezone ima poraz i pobjedu, pa Lyon sigurno neće imati lak posao doći do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom13.09.2013. u 18:08
    Autogol.
    The Phantom
  • nido13.09.2013. u 17:25
    Brijem da ce Bale u debiju zabiti gol.
    nido