Tenis

Ćorić: "Odigrao sam najbolji set u karijeri"

Iz Umaga:Tea Lokas • petak, 13.09.2013.
Ćorić: "Odigrao sam najbolji set u karijeri"
Foto: EPA

Nakon prvog okršaja kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa, između prvog juniora svijeta Borne Ćorića i trećeg u seniorskoj kategoriji, Andyja Murraya, obojica tenisača iskazala su zadovoljstvo načinom igre. Ipak, malo sretniji bio je Škot u britanskoj majici...

Borna Ćorić nije bio nezadovoljan svojom prezentacijom protiv trećeg tenisača svijeta: "Mislim da mogu igrati s bilo kojim igračem, ali ne mogu izdržati razinu igre. Njegova je fizička sprema nevjerojatna, nikad nisam igrao s tako brzim igračem."

Izmjena od čak 57 udaraca iz prvog seta, koja se uspoređivala s onom tri udarca kraćom iz finala ovogodišnjeg US Opena, posebno je iscrpila hrvatskog tenisača. "Mislim da sam se oporavljao od te izmjene do kraja meča", rekao je uz smijeh Ćorić te nastavio: "Juniori u takvoj izmjeni obično izgube poen, no - on je Andy Murray pa sam ja izgubio."

16-godišnji Zagrepčanin posebno je zadovoljan svojim prvim setom, kojeg je nazvao "najboljim setom u karijeri". O ostatku meča izjavio je: "Zaista je teško održati razinu igre protiv takvog tenisača, zato sam u drugom setu pao u igri. No, u trećem sam vodio 3:1 i 40-30, što pokazuje kako se mogu nositi s igračem takvog kalibra, ali ne mogu izdržati tempo."

"Pričao sam s Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem jutros prije meča, dali su mi neke savjete, jer ga oni znaju puno bolje od mene. Znao sam točno kako treba igrati, ali bio je problem to i napraviti. Mogu reći da sam čak i uspio provoditi svoj plan igre, ali ne dugo", nadodao je Ćorić.

Zaključno je rekao: "Mogao sam i bolje, samo da sam i drugi set odigrao na istom levelu. No, ne mogu si to zamjeriti, jer nikad nisam bio prisiljen toliko dugo držati takav način igre. Znao sam da i ako odigram odlično, bit će teško to psihički i fizički podnijeti."

U svom obraćanju, treći tenisač svijeta objasnio je: "Sve što sam htio, danas mi je pošlo za rukom; duge izmjene, dugi gemovi te fizički naporni poeni."

Murray je prokomentirao i perspektivnog hrvatskog tenisača, nedavnog osvajača juniorskog US Opena riječima: "Ne mogu točno prognozirati kakav će igrač postati, ne znam kako, koliko, ni s kim radi, no on je prvi junior svijeta, a za njegove godine to je fantastično."

"Nema konkretno 'veće oružje', no u svakom segmentu igre podjednako je dobar", nastavio je te nešto kasnije nadodao: "Godinama bi se takvo 'veće oružje' trebao razviti, kada njegova igra dobije na snazi."

Za kraj, Murray je pohvalio atmosferu u Umagu, grad Umag, a posebno navijače iz Velike Britanije, koji su u velikom broju došli poduprijeti ekipu izbornika Leona Smitha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!