Tenis

Dodig: "Bilo koja britanska kombinacija je snažna. Morat ćemo igrati na visokoj razini u subotu"

Iz Umaga:Vedran Babić • petak, 13.09.2013.
Dodig: "Bilo koja britanska kombinacija je snažna. Morat ćemo igrati na visokoj razini u subotu"
Foto: EPA

Nakon pobjede Ivana Dodiga nad Danielom Evansom i izjednačenog rezultata s kojim se ulazi u drugi dan kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Hrvatske i Velike Britanije, oba izbornika složila su se kako je rezultat očekivan. Igra parova, naglašavaju obojica, bit će presudna...

Andy Murray porazio je Bornu Ćorića 6:3, 6:0, 6:3, a Ivan Dodig Daniela Evansa 6:3, 6:2, 6:3. Tako je rezultat poslije prvog dana borbe za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa za 2014. godinu između Hrvatske i Velike Britanije u umaškom Stella Marisu izjednačen, 1-1.

"Situacija je ista kao jučer, očekivali smo 1-1. I dalje vjerujemo kako u nedjelju možemo do pobjede", izjavio je hrvatski izbornik Željko Krajan.

Željko Krajan o Borni Ćoriću: "Jako sam zadovoljan njegovom izvedbom. U početku je igrao ravnopravno, a onda je fizički pao. S teniske strane, pokazao je veliki potencijal. Sutra ćemo porazgovarati i vidjeti kako se osjeća pa ćemo na temelju toga odlučiti hoćemo li ga staviti u nedjelju ili ne."

Dodig o navijačkoj podršci: "Bilo je lijepo vidjeti, hajmo reći dosta ljudi s obzirom na prijanšnja iskustva. No sutra će nam trebati još više podrške i navijačke agresivnosti, tu je 200 Engleza koji ludo navijaju. Svaka je pomoć važna, posebno da bi pogurali i opustili ove mlade momke, Pavića i Ćorića."

"Naš je plan doći do zadnjeg meča u nedjelju, premda Dodig nije bez šansi protiv Murraya. Mi želimo taj dvoboj na 2-2 koji oni toliko izbjegavaju. Prerano je reći koga ću postaviti za peti meč. Što se parova tiče, Dodig i Pavić su sigurni."

Dodig se slaže s izbornikom kako je peti meč ono što Hrvatska priželjkuje.

"Ne kažem da ne mogu pobijediti Murraya, ali mislim da se ipak trebamo koncentrirati na parove. Ako dobijemo, bit ćemo u velikoj prednosti. Parovi nam trebaju biti prioritet."

Što se igre u meču protiv Evansa tiče, Dodig je bio vrlo zadovoljan.

"Meni obično treba više vremena za prilagodbu jer sam kasno stigao s US Opena, a zemlja mi ionako nije najdraža podloga. Odigrao sam dobar i kvalitetan meč i to me jako veseli. Igram konstantno cijelu sezonu i nadam se da ću tako nastaviti i sljedeća dva dana. Rezultat ukazuje da je bilo lako, ali nije bilo tako. Bilo je puno dugih izmjena, no bit ću spreman za sutra."

Servis je veliki dio Dodigove igre i samopouzdanja.

"Danas sam servirao na trenutke dobro, a na trenutke ga baš i nisam najbolje osjećao. Mogu i bolje, no svakako igra ulogu i ime protivnika. Nije isto kada igrate protiv Murraya, jednog od najboljeg tenisača na reternu u svijetu, i Evansa. Moja je igra bazirana na dobrom servisu. Ako dobro serviram, onda puno bolje i opuštenije igram."

Leon Smith o dvoboju Ćorić - Murray: "Murrayu nije bilo lako igrati protiv mladog igrača koji nema što izgubiti. Ćorić je solidan, igra puno lopti i pokazao je dobar stav. Andy ga je kretao što je više mogao i produljivao je izmjene. No, svakako je ovo bio dobar debi za Ćorića."

O usporedbi Kylea Edmunda (314.) i Ćorića: "Drukčiji su igrači. Kyle je godinu dana stariji i bolje rangiran. Za sada je igrao više Futuresa. Obojica će sigurno biti Top 100 igrači, ako ne i više. Neka to postane jedno od rivalstava budućnosti. Edmund je agresivniji i ima jača oružja u servisu i forhendu."

Što se subotnje igre parova tiče, Dodig smatra kako Britanci ne mogu pogriješiti koga god odabrali.

"Murray je vrhunski igrač. Pokazao je da i kad ne igra često parove da igra dobro. Pokazao je to u Montrealu kada je igrao finale u prvom turniru poslije nekoliko mjeseci. Njemu je ipak singl najvažniji. Bilo koja britanska kombinacija je snažna. Morat ćemo igrati na visokoj razini ako želimo pobijediti."

Evans je kazao kako nije igrao toliko loše kako rezultat pokazuje. "Možda sam napravio nekoliko nepotrebnih pogrešaka u pogrešno vrijeme, ali znao sam da će biti teško. Nisam dobio puno jeftinih poena od njega, a on od mene jest. Trebala su mi ova tri seta na zemlji uoči nedjelje i eventualnog petog, odlučujućeg meča. Uvjeti su drukčiji nego na nekoj drugoj podlozi. Udarci mi nisu toliko brzi i ne mogu toliko često izlaziti naprijed."

Britanski izbornik Leon Smith drži kako su Dodigovi rezultati u posljednjih nekoliko mjeseci dovoljno dobri za Top 25 na svijetu.

"Ima samopouzdanja i odlično je servirao. Početak je bio ključan, pogotovo u situaciji kada igrate protiv takvog igrača na ovakvoj podlozi i pred njegovom publikom. Da Evans tu nije napravio nekoliko jeftinih pogrešaka i izgubio servis, možda bi bilo drukčije. No, borio se. Neće mu škoditi ovakva tri seta na zemlji."

Smith je dodao kako su očekivali ovakav rezultat nakon prvog dana te da će sada igra parova biti ključna. A koga će odabrati? Andy Murray izjavio je kako svakako želi igrati, unatoč malim problemima s leđima, no konačna je odluka na izborniku.

"Ako se Murray bude osjećao dobro, igrat će. Ima dovoljno vremena za oporavak. Ujutro ćemo porazgovarati i donijeti najbolju odluku. Trebamo imati mogućnost izbora. Imamo bivšeg wimbledonskog pobjednika u paru koji čeka kao zapeta puška", kazao je Smith, aludiravši na Jonathana Marraya, koji je zamijenio prvotno najavljenog Jamesa Warda.

Marray je 27. tenisač svijeta u paru, a Colin Fleming, koji se čini kao jedini siguran odabir za subotu, 17. Marray je prošle godine osvojio Wimbledon u suradnji s Dancem Frederikom Nielsenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!