Nogomet

Čornomorec uoči susreta s Dinamom slavio u Zaporožju

Branimir Korać • petak, 13.09.2013.
Čornomorec uoči susreta s Dinamom slavio u Zaporožju
Foto: Dejan Popek

U prvom kolu natjecanja u skupini Europske lige Dinamo će igrati protiv Čornomoreca iz Odese. Neugodni Ukrajinci odlično guraju u domaćem prvenstvu, a to su potvrdili i na gostovanju u Zaporožju gdje su u devetom kolu svladali domaći Metalurh...

Posljednji susret uoči dvoboja protiv zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Čornomorec je odigrao u Zaporožju protiv domaćeg Metalurha. Momčad iz Odese pobjednički se vratila kući slavivši s minimalnih 1:0.

Serija pobjeda gostiju tako je nastavljena, stigli su do šeste uzastopne prvenstvene pobjede koja ih je dovela na drugo mjesto na ljestvici, odmah iza Metalista, a ispred velikana ukrajinskog nogometa.

S druge strane Metalurh je na mukama, upisao je peti uzastopni poraz i nakon završetka kola, mogao bi dodatno pasti s trenutnog 13. mjesta.

Bio je to susret u kojem je domaćin imao inicijativu i više napadao, međutim Čornomorec je iskoristio priliku i zahvaljujući pogotku Argentinca Pabla Fontanella iz prvog poluvremena, stigao je do pobjede.

Čornomorec je igrao u sastavu Bezotosnyj, Veloso, Leo (Bakaj 86'), Berger, Fontanello, Bobko, Kovalčuk, Guy (Riera 67'), Kutas, Prijomov, Antonov (Samodin 49').

Ukrajinsko prvenstvo, deveto kolo:
Metalurh Zaporižje - Čornomorec Odesa 0:1

Poredak:
1. Metalist 20 (-1)
2. Černomorec 20
3. Šahtar 19
4. Dnipro 17 (-1)
...
13. Metalurh 6
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!