Košarka

Trinchieri: "Moramo pronaći koncentraciju i motivaciju za pobjedu u ponedjeljak"

Ivor Krapac • nedjelja, 15.09.2013.
Trinchieri: "Moramo pronaći koncentraciju i motivaciju za pobjedu u ponedjeljak"
Foto: EPA

Iako o svojoj sudbini ne odlučuju sami, grčki košarkaši još uvijek su u igri za prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva u Sloveniji. Grci su u subotu navečer doživjeli poraz od domaćina i time smanjili šanse za nastavak natjecanja, ali bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze, njihov izbornik Andrea Trinchieri je uoči ogleda s Hrvatskom istaknuo da nema predaje...

Dok su hrvatski košarkaši pobjedom nad Italijom u subotu osigurali četvrtfinale, njihovi dolazeći suparnici u drugom krugu Europskog prvenstva u Sloveniji trenutno su u teškoj poziciji. Grčka je u pretposljednjem kolu skupine F izgubila od Slovenije, pala na omjer pobjeda i poraza 1-3 i ostala s teškim zadatkom u pokušaju da prođe među posljednjih osam.

Grci u ponedjeljak moraju pobijediti Hrvatsku, ali treba im i talijanska pobjeda nad Španjolskom. Poklope li se ta dva rezultata, Grčka će proći u četvrtfinale, dok će Španjolci ispasti i time se oprostiti od nade u treći uzastopni naslov na europskim prvenstvima.

"Bila je ovo vrlo teška utakmica", opisao je izbornik Andrea Trinchieri poslije grčkog poraza od Slovenaca, spominjući što smatra najvažnijim: "Ključ je bio u 21 skoku u napadu Slovenaca. Igrali smo loše 28 minuta, ali onda smo pokazali volju za povratak u utakmicu. Imali smo tricu za približavanje na tri razlike, ali nismo pogodili taj ključni šut."

Talijan na klupi Grka, koji ima i hrvatske korijene s obzirom da mu je majka Riječanka, nada se da je prolazak u četvrtfinale još moguć, a za to im je nužna pobjeda nad Hrvatskom: "Moramo se držati zajedno sve do posljednje sekunde, pronaći koncentraciju i motivaciju za pobjedu u ponedjeljak, a onda se nadati da ćemo imati šansu."

Osim što Hrvatska igra jako dobro i imat će motiv s obzirom da bi pobjeda značila osvajanje prvog mjesta u skupini, Grcima su problem i izostanci igrača. Već su ostali bez krilnog centra Loukasa Mavrokefalidisa, koji je pretrpio ozljedu bedrenog mišića i vratio se u Grčku, dok se protiv Slovenije ozlijedio Kostas Papanikolaou. Grčkom krilu stradao je gležanj, a kako se čini, problem je dovoljno ozbiljan da se Papanikolaou ne stigne oporaviti do ponedjeljka.

"Svakog dana izgubimo ponekog igrača. Riječ je o jakom uganuću", pojasnio je Trinchieri što je izbacilo Papanikolaoua iz utakmice, žaleći zbog problema s ozljedama koje su mu pogodile momčad.

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2013. u 09:43
    Milosh-e rađe ti brini kako će te VI odigrati u 1/4 finalu protiv odmornih talijana, koji će pustiti španjolcima (u to sam siguran 1000% posto), nego kako ćemo mi.ali da te ipak vaspitam...mi smo pobjedom protiv grka sigurno prvi.što se današnje tekme tiče...mislim da su grci psihički potonuli, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nidjo151016.09.2013. u 09:17
    milosh,najblaže rečeno,nemaš očito pojma o sustavu natjecanja.hrvatska je sigurno prva ako pobijedi grčku,nema veze šta španjolci urade jer imaju poraz više od nas,a protiv slovenaca imamo pobjedu u međusobnom susretu tak da smo sigurno ispred njih
    nidjo1510
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 23:16
    Ako ne bude iznenadjenja i Spanci pobede onda su oni prvi zbog najvece kos razlike. Slovenci drugi a Hrvati ma sta uradili treci i Italijani cetvrti zbog boljeg omera sa Grcima. Znaci trebali bi se ukrstati Srbija-Italija, Spanija-Ukrajina, Slovenija-Francuska i Hrvatska-Litvanija...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 23:01
    grci su već ispali, šteta što igraju iza nas pa još gaje neku nadu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2013. u 20:08
    Idemo mi njih poslat kući.
    Obrisan korisnik