Tenis

Daniel Evans svladao i Matu Pavića za konačnu pobjedu Britanaca u Davis Cupu

Iz Umaga:Jelena Bagarić • nedjelja, 15.09.2013.
Daniel Evans svladao i Matu Pavića za konačnu pobjedu Britanaca u Davis Cupu
Foto: FaH

U posljednjem meču kvalifikacija za ostanak u Svjetskoj skupini koji nije imao nikakvu rezultatsku važnost, Mate Pavić susreo se s Danielom Evansom inače 149. igračem svijeta koji iza sebe ima odličan nastup na US Openu. 20-godišnji Pavić pružio je dobar otpor, ali Evansovo iskustvo i bolja igra presudili su pobjednika u ovom susretu.

Mate Pavić i Daniel Evans prije ovog meča nisu se nikada međusobno susreli na nekom turniru. Tri godine stariji Britanac igra profesionalni tenis već sedam godina, dok Pavić još nema toliko puno iskustva. U njihovom prvom međusobnom susretu Evans je bolje koristio pružene prilike koje su ga u konačnici dovele do slavlja u ovom rezultatski nevažnom susretu koji se igrao na dva dobivena seta.

Obojica tenisača suvereno su držala svoj servis do 4:4. Tada je hrvatski predstavnik prvi puta izborio break loptu. Poveo je 40:30, no Evans uspijeva izjednačiti. Međutim, već u idućem poenu čini duplu servis grešku i daje Paviću još jednu priliku za oduzimanje servisa. U konačnici Splićanin to nije uspio učiniti jer je Britanac dobro odservirao i natjerao Pavića u greške, te je poveo s 4:5.

Slabosti Mate Pavića Daniel Evans iskoristio je odmah u idućem gemu. Britanac je izborio dvije break lopte i odmah je iskoristio prvi pogodivši bekend paralelu za konačnih 4:6 u prvom setu.

Drugi set obilježila je podjednaka igra oba tenisača. Niti jedan nije došao u poziciju za break pa se odluka za osvajanje drugog seta tražila u tie-breaku. Odmah na samom početku 13. igre Daniel Evans osvojio je poen na Pavićevom servisu što mu je dodatno olakšalo nastavak. Isto je učinio i nekoliko poena kasnije te je konačnih 4:7 u tie-breaku uzeo drugi set i ukupnu pobjedu u susretu.

Velika Britanija tako je još jednom pobjedom potvrdila ostanak u Svjetskoj skupini dok Hrvatska svoj Davis Cup put nastavlja u skupini 1 Euroafričke zone.

Kvalifikacije za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, Hrvatska - Velika Britanija 1:4:
Mate Pavić - Daniel Evans 4:6, 6:7(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!