Rukomet

Kielce i Wisla očitali rukometne lekcije svojim suparnicima u domaćem prvenstvu

Zvonka Keliš • nedjelja, 15.09.2013.
Kielce i Wisla očitali rukometne lekcije svojim suparnicima u domaćem prvenstvu

Ovoga vikenda vrijeme je bilo i za drugo kolo PGNiG Superlige, točnije, poljskoga prvenstva, u sklopu kojeg su momčadi Kielcea i Wisle Plock uspješno odradile svoja gostovanja.

MKS Piotrkowianin Piotrkow Trybunalski - Vive Targi Kielce 26:37

Dobro je gostujuća momčad Kielcea krenula u drugi susret u domaćem prvenstvu te je preko Jureckog povela 2:1 nakon čega Ivan Čupić, ponovno Jurecki te Denis Buntić odvode svoju ekipu na uvodnih 5:2. Nije trebalo dugo da se prednost gostiju poveća i na +4 (7:3) za što zaslužni bivaju Aguinagalde i Čupić, a nakon što im se u napadu pridružio i raspoloženi Manuel Štrlek pri ulasku u završnicu prvoga dijela Kielce drži vodstvo 13:7.

Sjajan je od prve minute u susretu s Piotrkowianinom bio i iskusni hrvatski vratar Venio Losert koji je branio punih 60 minuta tijekom kojih domaćinu naprosto nije dopuštao da loptu pošalje u njegov gol. Kada je Kielce ubrzalo ritam ponovno na hrvatski pogon vrijeme je bilo za gostujuće vodstvo 19:12 te 20:12 na poluvremenu koje, pak, postavlja razigrani Buntić.

Uvodne minute nastavka otvara domaća momčad s dvije serije od po dva uzastopna pogotka (15:20, 17:21), no bojazni za konačnu pobjedu poljskoga prvaka nije bilo. Jachlewski, Lijewski i Čupić tada su uzvratili svom suparniku te povratili prednost od osam pogodaka (27:19), dok se u narednim trenucima u listu strijelaca upisuje i Željko Musa (32:23). Do samoga kraja prednost Kielcea raste na konačnih 37:26.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Čupić s deset postignutih pogodaka, Denis Buntić dodao je njih četiri, Manuel Štrlek tri, a Željko Musa jedan, dok je najbolji kod Piotrkowianina bio Szymon Woynowski.

Gwardia Opole - Wisla Plock 25:34

Momčad Wisle Plock ponovno je odmah na startu susreta pokazala što sve zna te se već nakon deset minuta igre odvojila na velikih 9:2. Igrači Manola Cadenasa vrlo dobrom su i koncentriranom igrom u obrani u potpunosti zaustavili svog suparnika nakon čega se do sredine prvoga dijela odvajaju i na 11:2, dok su na isteku 30. minute rukometaši Wisle imali sjajnih 20:9.

Ništa se posebno nije promijenilo u nastavku ogleda kojeg domaćin, doduše, otvara mini serijom od tri pogotka, no minuta predaha bila je dovoljna gostujućoj momčadi da posloži svoje redove te da nastavi čuvati stečenu prednost kako bi na koncu upisala slavlje s devet pogodaka razlike te nove bodove u domaćem prvenstvu.

Odličan je kod Wisle Plock bio Ghionea s 11 postignutih pogodaka, a sjajan je bio i vratar Marin Šego sa 17 obrana, dok su se kod Gwardije Opole istaknuli Prokop i Drej s po četiri gola.

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!