Automoto

Velika nagrada San Marina treću godinu zaredom pripala Jorgeu Lorenzu

Igor Šestak • ponedjeljak, 16.09.2013.
Velika nagrada San Marina treću godinu zaredom pripala Jorgeu Lorenzu
Foto: EPA

Španjolac Jorge Lorenzo na Yamahi pobjednik je Velike nagrade San Marina, 13. utrke sezone Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Aktualni svjetski prvak vodio je od prvog do posljednjeg zavoja, a na pobjedničkom su mu se postolju pridružili Hondini vozači Marc Marquez i Dani Pedrosa.

Marc Marquez je bio najbrži u subotnjim kvalifikacijama, no na startu utrke nije uspio obraniti svoju poziciju. Jorge Lorenzo je najbolje startao i prvi stigao do prvog zavoja. Odmah je nametnuo siloviti tempo, koji Marquez i njegov momčadski kolega Dani Pedrosa nisu uspjeli pratiti. Valentino Ross držao je četvrtu poziciju, odmah iza Hondinog dvojca.

Lorenzo je vrlo brzo stvorio prednost od dvije sekunde, a Marquez je pri napadu na Pedrosu napravio pogrešku. U zavoju broj osam je otišao preširoko, što je Rossi iskoristio za skok na treće mjesto.

U drugoj polovici utrke vodeći u ukupnom poretku je uspio podići tempo. Uspio je dobiti izravni duel protiv Rossija, a onda se još jednom upustiti u borbu s momčadskim kolegom. Nekoliko su puta Marquez i Pedrosa izmjenjivali pozicije, no u konačnici je mlađi od njih pobijedio.

Na čelu utrke nije bilo nikakvih problema za Lorenza koji je tako upisao svoju petu ovosezonsku pobjedu i treću uzastopnu na Velikim nagradama San Marina. Bila je to sjajna i izrazio uvjerljiva predstava aktualnog svjetskog prvaka.

Rossi je utrku završio usamljen na četvrtom mjestu, a iza njegovih leđa do posljednjeg su kruga bitku vodili Stefan Bradl i Cal Crutchlow. Lijepim manevrom u posljednjem krugu Nijemac je osigurao petu poziciju. Sedmi je bio Alvaro Bautista, a unutar deset najboljih smjestili su se još Andrea Dovizioso, Nicky Hayden i Michele Pirro na Ducatijima.

U ukupnom poretku Marquez ima 253 osvojena boda, dok su Lorenzo i Pedrosa na identičnom zaostatku od 34 boda. Rossi je četvrti sa 169, a Crutchlow peti sa 146 bodova. Iduća utrka vozi se na stazi MotorLand Aragon 29. rujna.

MotoGP, VN San Marina (Misano), rezultati utrke:
1. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) 44:05,552
2. Marc Marquez (ŠPA/Honda) +3,379
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) +7,368
4. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) +15,062
5. Stefan Bradl (NJE/Honda) +22,355
6. Cal Crutchlow (VBR/Yamaha) +22,599
7. Alvaro Bautista (ŠPA/Honda) +31,059
8. Andrea Dovizioso (ITA/Ducati) +42,702
9. Nicky Hayden (SAD/Ducati) +44,858
10. Michele Pirro (ITA/Ducati) +47,818

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 16:20
    i opet fantasticne utrke u moto gp i moto 2 klasi! a duel na stazi izmedju pedrose i marqueza za prepricavanje buducim narastajima... ovo sto marquez radi na stazi je nadrealno. + mali dodatak: prijenos utrke moto2 klase na eurosportu, na drugoj poziciji nalazio se espargaro (kandidat za titulu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik