Tenis

Lucie Safarova do petog naslova u karijeri, u finalu Quebeca bolja od Erakovic

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.09.2013.
Lucie Safarova do petog naslova u karijeri, u finalu Quebeca bolja od Erakovic
Foto: EPA

Čehinja Lucie Safarova, pobjednica protiv Mirjane Lučić-Baroni, osvojila je WTA Quebec. U finalnom dvoboju bila je bolja od Novozelanđanke rođene u Splitu Marine Erakovic u dva seta...

Više od pet godina Lucie Safarova je čekala na novi WTA naslov. Nakon što je 2005. godine osvajala Estoril i Forest Hills, godinu dana kasnije Gold Coast te 2008. godine ponovno Forest Hills, slavila je u Quebecu.

U finalu protiv Marine Erakovic nije imala problema, odnijela je pobjedu u dva seta sa 6:4, 6:3.

Erakovic je dobro otvorila meč i napravila rani break, ali to je bio jedini break Novozelanđanke u meču u kojem je Safarova u nastavku dominirala.

"Sitnice su odlučivale, bila sam konstantnija i agresivnija i mislim da sam zbog toga pobijedila. Strategija je bila koristiti njezin bekhend što je više moguće. Pred kraj meča sam bila malo nervozna jer je prošlo dugo vremena od posljednjeg WTA naslova, ali sam presretna što sam uspjela na ovaj način završiti posao", rekla je nakon pobjede Safarova.

Erakovic nije bila nezadovoljna unatoč porazu i ostanku na samo jednom WTA naslovu. "Igrala sam dobar tenis i plasirala se u finale stoga nemam razloga biti nezadovoljna", dodala je Erakovic.

WTA Quebec, finale:
Lucie Safarova (Češka, 3) - Marina Erakovic (Novi Zeland, 6) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!