Zimski sportovi

Medvjedi hrabro pali u Ledenoj palači

Mirza Seferagić • ponedjeljak, 16.09.2013.
Medvjedi hrabro pali u Ledenoj palači
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka odigrali su vrlo dobru utakmicu u Sankt Peterburgu, no momčad SKA ipak je na koncu ostvarila pobjedu od 3:0. U sastavu SKA nije bilo Ilje Kovaljčuka, najopasnijeg domaćeg igrača, a zagrebačka momčad imala je problema s realizacijom. Medvjedi su stvorili brojne prilike, no nisu uspjeli svladati Aleksandra Salaka na golu SKA-a, koji je upisao svoj prvi shutout.

U sastavu momčadi SKA danas nije bilo Ilje Kovaljčuka, jednog od najboljih igrača lige i prve zvijezde ove momčadi, no utakmica u Sankt Peterburgu nije počela dobro za hokejaše Medveščaka jer je nakon samo dvije minute igre isključenje zaradio Mathieu Carle, a domaćini su ubrzo iskoristili brojčanu prednost. Kapetan domaćih, Dmitrij Kalinin, sjajno je pogodio gornji lijevi kut gola Barryja Brusta i tako doveo SKA u vodstvo već u četvrtoj minuti utakmice.

Medvjedi su odmah nakon toga imali dobar pritisak na domaći gol te su u istom napadu imali tri udarca, no sjajni Aleksandr Salak na kolu SKA obranio je sve pokušaje gostiju. Potom je Geoff Waugh zaradio isključenje, no Medvjedi su se ovaj put uspjeli obraniti, a nakon povratka Waugha na led Medveščak je imao svoju najbolju priliku na utakmici. Carle je uputio udarac s plave crte, no Salaka je spasila njegova desna vratnica te su domaći hokejaši tako sretno spasili svoj gol. Medveščak je odigrao odličnu prvu trećinu, imali su dvostruko (12:6) više udaraca na gol od momčadi SKA, no pak jednostavno nije htio u gol.

U drugoj smo trećini vidjeli još bolji i opasniji Medveščak, a nakon dobrih prilika Ryana Vescea i Kurtisa Fostera čuli su se i prvi zvižduci domaćih navijača koji su na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo prikazanom igrom ekipe iz Sankt Peterburga. Medvjedi su imali bolje prilike, ponovno su imali više udaraca na gol (9:8), no do novog su pogotka ipak stigli domaćini.

Matt Murley propustio je priliku izbaciti pak iz vlastite trećine, a Patrick Thoresen pronašao je samog Romana Červenku koji je neometan, rutinski poslao pločicu iza Brustovih leđa, pa su ruski hokejaši tako na drugi odmor otišli s prednošću od dva pogotka viška. Bila je to prava šteta jer su igrači Marka Frencha zaista odigrali sjajnih 20 minuta i zaslužili su postići barem jedan pogodak.

I u posljednju trećinu bolje su ušli gosti, dvije prilike propustio je Nathan Perkovich, a priliku utakmice za Medveščak je propustio Brian Willsie nakon što je Salak već ležao na ledu, Willsie nije uspio podignuti pločicu preko Salakove rukavice te je tako domaći vratar upisao novu obranu. U jeku velikog pritisak Medveščaka do novog su pogotka ipak stigli domaćini.

Foster je zaradio isključenje zbog prekršaja na Červenki, a Dmitrij Kalinin još je jednom sjajno pogodio za svoj drugi pogodak na utakmici. Ova akcija bila je gotovo identična onoj kod prvog pogotka, a Kalinin je udarcem iz zgloba ponovno pločicu smjestio u gornji lijevi kut gola Barryja Brusta. Kalinin je tako postavio konačnih 3:0, a junak utakmice bio je vratar Salak koji je sakupio 31 obranu te tako ostvario svoj prvi shutout ove sezone.

Medvjedi su tako doživjeli uvjerljiv poraz iako su, ukupno gledajući, odigrali barem jednako dobro, ako ne i bolju utakmicu od momčadi SKA. Razlika je bila u tome što su domaći hokejaši znali iskoristiti svoje prilike dok gosti u tome nisu uspjeli. Iduću utakmicu Medvjedi igraju protiv Severstala, a ponove li igru kakvu smo vidjeli večeras, lako bi mogli stići do bodova na svom drugom gostovanju sezone.

KHL:
SKA - Medveščak 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 02:01
    Bravo Medvjedi!!! Idemo prvaci smo!!!!!!!! Najboljiii smo!!!! jeeeeeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2013. u 00:06
    http://www.lmgtfy.com/?q=ice+hockey+rules+and+history+of+the+game
    Obrisan korisnik
  • Ljuke16.09.2013. u 23:11
    Jedini uskih pogleda ovdje si, srecom, ti. Ispravljati me nemas sto, zato sto netocnih podataka ne postoji u mojim postovima i ti nemas relevantnih izvora reci za bilo koju moju informaciju da je netocna ili izmisljena. Igranje s repkama poput Britanije, Poljske, Litve, Nizozemske dok jos ispod... [više na forumu]
    Ljuke
  • Obrisan korisnik16.09.2013. u 23:00
    Odlična tekma :-) ..kad sam se uključio na pola 2/3 nisam mogao vjerovat da je samo 1:0..i oduševili su me Ebelovci..vidi se da su se "napalili"..Letangu će trebati davati kisik nakon tekme. I onda pogriješi nažalost opet Foster :-( Treba nam takav bombarder sa plave ali samo da se malo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2013. u 22:35
    Divizija 1 grupa B - sve jasno dakle dno dna. Iznio si par netočnih podataka ali neda mi se više ispravljati te pošto vidim da si jednoumac i ne kontaš neke stvari.
    Obrisan korisnik