Rukomet

Stepančić: "Apsolutni smo favoriti protiv Celja, vjerujem u pobjedu CO Zagreba"

Zvonka Keliš • utorak, 17.09.2013.
Stepančić: "Apsolutni smo favoriti protiv Celja, vjerujem u pobjedu CO Zagreba"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatskom rukometnom prvaku preostalo je tek nekoliko dana do prvoga ovosezonskog susreta u Ligi prvaka u sklopu kojeg u zagrebačku Arenu stižu rukometaši slovenskog Celja. Uoči dvoboja Zagrebaši Luka Stepančić i Lovro Šprem otkrili su recept za prvu europsku pobjedu te pozvali navijače da dođu podržati CO Zagreb u što većem broju.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb ove će subote u 18 sati zakoračiti u novu europsku rukometnu sezonu u sklopu koje su smješteni u skupinu A najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja zajedno s ekipama Veszprema, RN Löwena, St. Petersburga, Zaporožja te svog prvog suparnika, Celja PL. S Celjem su Zagrebaši već igrali za vrijeme priprema za novu sezonu te su uistinu odmjerili snage ususret prvome kolu Lige prvaka stoga vrijedi vidjeti što su obje momčadi pripremile za predstojeći vikend.

Pripreme za dvoboj s rukometašima Celja u punom su jeku u redovima CO Zagreba stoga je jedna od najvažnijih karika ove ekipe, Luka Stepančić, otkrio koliko ima nervoze kod njega i njegovih suigrača te od kolike je važnosti prvi nastup u Ligi prvaka.

Zagrebaši željni podrške svojih navijača

"Sigurno da nam podrška navijača mnogo znači, pogotovo nama kao mladim igračima. Ne daj Bože da nam se dogode oscilacije ili crne rupe kao u prošloj sezoni, no ako se dogode tu je publika koja nas može izvući. Nakon što ćeš se boriti za sebe borit ćeš se i za navijače pogotovo kada vidiš koliko ih je došlo, tada im se želiš prikazati u što boljem svjetlu", otkro je Stepančić koji je zajedno sa svojim suigračem Špremom pozvao sve ljubitelje rukometa da u subotu ispune tribine zagrebačke Arene te budu Zagrebov osmi igrač.

"Šta se više blizi kraj tjedna i utakmica bit ćemo i nervozniji, ali još uvijek nismo. Mogu reći da već sanjam tu utakmicu koliko se za nju pripremamo i pričamo o njoj. Ozbiljno smo je shvatili budući da će nam ona biti prekretnica već na samome početku sezone. Uđemo li u nju dobro to će nam usmjeriti cijelu sezonu, a budući da se stvarno odlično spremamo, svi smo skoncentrirani te smo podredili cijeli tjedan toj utakmici, mislim da će sve biti dobro", kazao je Stepančić.

Riječ, dvije potom je desni vanjski CO Zagreba kazao o subotnjem suparniku svoje momčadi: "Dosta smo slični što se ekipa tiče, pogotovo zato što smo svi mladi. Celje je u istoj situaciji kao i mi, što financijskoj, što po pitanju igračkog kadra i baš zbog toga ćemo se nadigravati jer nama mladima je u interesu da pokažemo da se ovdje ipak igra bolji i ljepši rukomet. Prema onome što smo vidjeli u Njemačkoj mi smo apsolutni favoriti u Areni i nemamo se čega bojati. Dobro se pripremamo, znamo više manje sve o Celju tako da sam uvjeren u subotnju pobjedu."

Nakon Stepančića još je jedna važna Zagrebova karika najavila prvi dvoboj hrvatskog i regionalnog prvaka na europskome tlu: "Slijedi nam prvo kolo Lige prvaka i cijeli smo tjedan usmjereni na tu utakmicu i Celje. Igrali smo s njime za vrijeme pripremnog turnira u Njemačkoj, radi se o mlađoj ekipi poput naše, generacijski se dobro poznajemo, mnogo smo puta igrali kroz mlađe selekcije i protiv samog Celja tako da nepoznanica neće biti", pojasnilo je lijevo krilo Lovro Šprem koji je potom još nadodao: "Mislim da samo trebamo razmišljati o našoj igri i da će rezultat biti pozitivan."

Recept za prvu pobjedu u Ligi prvaka je jednostavan, dobra i agresivna obrana koja će polučiti lake pogotke u napadu: "Sigurno da jednom jakom obranom trebamo izboriti što više kontri i polukontri, a potom uz pomoć golmana moramo biti što efikasniji. To je jedini način da dođemo do pozitivnog rezultata."

Iza mladih Zagrebaša već je jedna sezona odrastanja i sazrijevanja u Europi stoga je ova nova vrijeme da pokažu što sve znaju i umiju i to na najbolji način, ostvarenjem cilja, točnije, prolaskom skupine: "Svima nama ta jedna sezona mnogo znači, sada možemo mirnije ući u utakmice, znamo što možemo očekivati od svake pojedine, kao i protivnika te kako se pripremiti za njih", zaključio je Šprem.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 00:36
    totalni favoriti dok vas Slovenci ne naguze radi bahatosti
    Obrisan korisnik