Rukomet

Dvoršek: "Igrači su željni dokazivanja u Ligi prvaka stoga s Celjem ne bi trebalo biti problema"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • petak, 20.09.2013.
Dvoršek: "Igrači su željni dokazivanja u Ligi prvaka stoga s Celjem ne bi trebalo biti problema"

Momčad CO Zagreba u subotu će na parketu zagrebačke Arene otvoriti novu sezonu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. U goste Zagrebašima stiže slovensko Celje, a ususret prvome kolu Lige prvaka riječ, dvije o ogledu kazali su trener Boris Dvoršek te kružni napadač Marino Marić.

Hrvatski i regionalni rukometni prvak ove će subote nakon dugih i napornih priprema te laganog nestrpljenja zakoračiti u novu europsku rukometnu sezonu u sklopu koje u zagrebačku Areni u 18 sati stiže slovensko Celje.

Ususret dvoboju mnogo je toga već rečeno, a svega dan prije trener Zagrebaša Boris Dvoršek kazao je: "Pripreme za Celje su završene, kao i skautiranje slovenske momčadi. Pred nama je tek posljednji trening u Areni kako bi se upoznali s dvoranom i odradili još taktički dio priprema", bile su prve riječi Zagrebova trenera koji je potom nastavio: "Potpuno smo spremni, sve smo tempirali i planirali za ovu utakmicu, od 25. srpnja do danas odradili smo sve što smo htjeli i napokon nam stiže susret u kojem ćemo sve to moći i vidjeti. Ulazimo u punoj formi, očekujemo borben dvoboj u kojeg ulazimo i kao frajeri, kao ekipa s Final Foura u Skoplju."

Dvoršek najavio iznenađenja u skupini A

"Nakon prva dva dvoboja vrijeme je i da jedan domaćin osigura pobjedu, a to bi trebali biti mi. Što se Veszprema tiče, po meni je to jaka ekipa koja spada među četiri najbolje u Europi, iam strašnu obranu te je u našoj skupini uistinu najbolja momčad, dok je St. Petersburg najslabija", prokomentirao je Dvoršek dvoboj Mađara i Rusa, dok je neriješen rezultat RN Löwena i Zaporožja proglasio iznenađenjem.

"Zaporožje smo gledali i uživo i na snimkama i vidjeli smo da je jako, jako dobra ekipa, fizički je spremna te izgleda kao nekadašnje ruske momčadi. Ima visoke i jake igrače koji vole kontakt i ne libe se udariti, ima i dva dobra srednja vanjska igrač i brz tempo. Iako sam očekivao pobjedu Lavova s četiri, pet razlike na temelju njihovih dosadašnjih dvoboja u Bundesligi na koncu sam ostao pod dojmom kako je Zaporožje moglo i pobijediti. Međutim, egal nama nikako ne odgovara budući da smatram da će se Zagreb, Celje i Zaporožje boriti za treće i četvrto mjesto u skupini, dok su RN Löwen i Veszprem iznad nas svih."

Nastavio je potom Dvoršek: "Svaki bod koji naši suparnici uzmu onim jačim ekipama nije dobar za nas. Mi možemo igrati sa svakom momčadi u grupi pa čak i napasti favorite kod kuće stoga su iznenađenja moguća."

"Sastav je kompletan, točnije, bez standardno ozlijeđenih Obranovića te Kovačevića kojeg neće biti narednih mjesec, mjesec i pol dana. Ostali dečki su dobro, mirno su radili posljednjih tjedan dana, nervoze još nema, kao ni pritiska stoga vlada dobro raspoloženje i sjajna atmosfera", nadodao je potom Dvoršek.

Gledao je Zagrebov stručni stožer svog sljedećeg suparnika u njegova prva dva kola domaćeg, slovenskog prvenstva te je stoga imao prilike uočiti i one posljednje detalje koje možda do sada još nije: "Celje smo skautirali u detalje, gledali smo ga i uživo u Novom Mestu te Velenju, imamo dva DVD-a s njihovim ogledima, igrali smo s njima, dakle, znamo sve o njima i stoga neće biti iznenađenja kako sa slovenske tako ni s naše strane."

"Radi se o ozbiljnoj ekipi koja ima kvalitetu i tradiciju te hrabrog trenera, kao i opasne obrane na koje smo mi spremni. Probat će nas dobiti, dobra su momčad slična nama, sastoje se od mladih igrača budući da su ostali bez onih iskusnih, baziraju se na mnogo trčanja, brzom centru, kontrama i polukontrama. Dakle, očekuje nas zaista teška utakmica, obje momčadi su tu negdje po mladosti, no kvaliteta je malo više na strani Zagreba. Ovo je prvi dvoboj, prvo kolo, bit ćemo spremni definitivno, dečki su svjesni važnosti susreta i siguran sam da će gledatelji moći vidjeti dobar CO Zagreb", sve je detaljno pojasnio trener Zagrebaša.

Riječ, dvije kazao je Dvoršek i o glavnim karikama slovenske ekipe: "Slišković je dobar u polukontri stoga trebamo pripaziti na njega, no ključni su im ipak srednji vanjski igrači, posebice Skube od kojeg sve kreće i koji je produžena ruka trenera na terenu. On forsira brzu igru i nameće tempo. Golmani su, pak, korektni, no najvažnije je da mi igramo svoju igru, a neka Celje razmišlja o nama. Mi s njima možemo trčati punih 60 minuta, no bit ćemo i ti koji će stati na loptu, naime, promjena ritma jedna je od naših taktičkih ideja."

U odnosu na prošlu sezonu kada su Zagrebaši doživjeli lagani neuspjeh na europskome tlu, ove su zreliji i uigraniji te žele pokazati što sve zaista mogu: "Karakterno smo drugačija ekipa od prošle sezone. Dečki su željni dokazivanja kroz Ligu prvaka, ona ih motivira i taj će motiv prevladati. Jake utakmice pomogle su nam da sazrijemo, recimo Mandalinić je pokazao zrelost, Stepančić razigrava momčad, nije više najvažnije da samo zabija, dakle, ekipa djeluje iskusnije i stoga s Celjem ne bi trebalo biti problema", pojasnio je trener CO Zagreba.

Marić: "Moramo se ponašati kao stariji igrači, a igrati kao mlađi"

Vrijeme je bilo da nakon trenera ponešto o nadolazećem susretu kaže i Zagrebov kružni napadač Marino Marić: "Igrali smo s Celjem u Njemačkoj, znamo što očekivati od njega, krasi ga brza igra i tempo što je njegov adut na koji moramo pripaziti. Slovenci se koriste i vic igrom te sitnim provokacijama što mi ne smijemo prihvatiti, moramo nametnuti svoj ritam igre te pametnom i čvrstom obranom odigrati strpljivih 60 minuta. Vjerujem u pobjedu Zagreba u jednoj uzbudljivoj utakmici."

"Uistinu se nadamo da će nas dočekati prepuna Arena stoga pozivamo gledatelje da dođu, pruže nam priliku da uživamo pred punim tribinama što će biti najbolja nagrada za naš trud. Na nama je sad da primamimo ljude na tribine, a imamo i formulu za koju mislimo da je dobra, dakle, uz srčanost i borbu do pobjede", rekao je Marić.

O samome Celju Marić je još kazao: "Bit će to jedna neizvjesna utakmica do samoga kraja, presudit će sitni detalji poput strpljivosti i mudrosti, a važan će biti i manji broj tehničkih pogrešaka. Budući da Slovence krasi brzina oni stoga dosta griješe. Mi moramo naše greške svest na minimum jer ukoliko krenemo u njihovu ritmu moglo bi biti problema."

Za kraj je, pak, pivot CO Zagreba otkrio jake strane njegove ekipe: "Otišlo nam je nekoliko igrača, dosta smo mlada momčad, momci su se super prilagodili, tehnički su dobri, odigrali smo i važne utakmice koje su nam nedostajale, a sada nas krasi i borbenost i srčanost stoga to trebamo pokazati i ponašati se kao stariji igrači, a igrati kao mladi."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!