Košarka

Orenga: "Očekuje nas potpuno drugačija utakmica protiv Hrvatske koja je jako napredovala"

Branimir Korać • subota, 21.09.2013.
Orenga: "Očekuje nas potpuno drugačija utakmica protiv Hrvatske koja je jako napredovala"
Foto: EPA

Španjolska i Hrvatska susrest će se u susretu za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Španjolski izbornik Juan Orenga očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one s otvaranja Europskog prvenstva...

Prvi dvoboj između Hrvatske i Španjolske na ovogodišnjem Europskog prvenstvu završio je porazno za Hrvatsku. Vrlo loš nastup Španjolska je iskoristila za visoku pobjedu i ohrabrujući ulazak u natjecanje.

Međutim, od tada je Hrvatska značajno napredovala, Španjolska je igrala toplo-hladno i u borbi za broncu se očekuje daleko neizvjesniji meč u kojem Hrvatska nije bez šansi.

"Očekuje nas potpuno drugačiji dvoboj nego u prvoj fazi natjecanja. Hrvatska je jako napredovala kao momčad i upisala je čak osam uzastopnih pobjeda. Morat ćemo se jako dobro pripremiti za tu utakmicu. Poraz protiv Francuske nas je pogodio, ali ova momčad ima pobjednički mentalitet i vratit će se. Želimo Prvenstvo napustiti na podiju, to je uvijek veliko dostignuće", rekao je Juan Orenga za As.

U polufinalu je Španjolska u nekoliko navrata mogla riješiti pitanje pobjednika, međutim Francuska se nakon lošeg prvog poluvremena uspjela vratiti u utakmicu.

"Prvo poluvrijeme je bilo sjajno, no Francuska se počela vraćati kada smo morali povući Marca Gasola nakratko na klupu. Bili su puno agresivniji u drugom dijelu, pogodili su nekoliko trica i problem nam nije bio samo Parker već i Batum i Pietrus koji su proigrali. Imali smo priliku doći do pobjede u regularnom dijelu, imali smo i šut za drugi produžetak, ali nismo to pogodili", dodaje španjolski izbornik.

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 06:20
    Ako Gasol ponovo počisti reket onda nam ostaje šut iz vana.... Glupo za reći ali mogu igrati rasterećeno za brocu ! Evo Šariću puna minutaža i prilika centrima da odigraju napad bolje. Najbitnije je da navijači ponovo napune dvoranu. Sretno.
    Obrisan korisnik
  • frulex22.09.2013. u 03:18
    Pa što fali šutat trice 50%, pogotovo nakon Litve i cca 10%...
    frulex
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 01:58
    nemremo mi dobit španjolce bez centra... osim ako ćemo opet šutat trice 10/20, ili tako nešto...tak je kak je, ali bit će bolje baraćem...mislim, i ovo je ok :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 15:52
    Halo? To sam rekao u ironiji, da malo bolje pročitaš shvatio bi! Vidio sam upravo takve reakcije na više mjesta, odmah nakon poraza! A ovo za mentalitet je činjenica.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj21.09.2013. u 15:45
    strašno, svi su pozitivni, odvratno i gadljivo. al zato si ti tu da sve zasereš ( da prostite ). ma fuj pozitiva, fuj!
    Mihalj