Košarka

Repeša protiv Španjolske ne može računati na Markotu, ali ga zanima samo medalja

Branimir Korać • subota, 21.09.2013.
Repeša protiv Španjolske ne može računati na Markotu, ali ga zanima samo medalja
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija odigrat će u nedjelju od 17:30 sati susret za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Sloveniji. Protivnik je Španjolska koja je ostala Hrvatskoj dužnik iz prvog susreta na natjecanju...

Nedjelja hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji donosi priliku da se s Europskog prvenstva vrati s odličjem. Na putu će joj stajati Španjolska, iznimno jak protivnik koji je u prvom susretu razbio Hrvatsku s ružnih 68:40.

Stoga ne čude riječi izbornika Jasmina Repeše koji s puno motiva dočekuje dvoboj protiv Španjolaca.

"Tražio sam igrače uoči Litve da nam pruže priliku da još jednom igramo sa Španjolcima računajući da će oni završiti u finalu. Svejedno idemo na njih i najpravednije je da smo dobili još jednu priliku jer želimo pokazati da ono na početku turnira nije bila prava Hrvatska. To će nam sigurno biti motiv više, ali i sama borba za medalje je ogroman motiv", rekao je Repeša.

Novi problem pojavio se s Damirom Markotom koji se priključio dugačkoj listi ozlijeđenih igrača i dok će ostali biti spremni za nastup protiv Španjolaca, Šveđo je propustiti taj dvoboj.

"Od početka smo u problemima i imali smo samo petoricu zdravih i spremnih igrača, a Markota je bio jedan od njih. Međutim jako su male šanse da se oporavi i nastupi protiv Španjolske", referirao je izbornik.

Taktika za Španjolsku je jednostavna, ostati što duže u utakmici.

"Španjolci su dosad sve tijesne utakmice izgubili i moramo ostati što duže u igri i probati ih natjerati u izjednačenu završnicu. Oni će biti itekako motivirani i željet će se oprostiti s broncom, ne treba računati da su razočarani što su ostali bez zlata i da neće toliko gristi za broncu."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 18:56
    MilošSRB: Vi nemate ni brončanu ni drvenu na ovom prvenstvu.. Kad budete igrali vi u polufinalu onda se javi do tada ŠUŠ:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 12:53
    ne vidim kako ih možemo dobiti. imaju bolje centre,odnosno centra, puuuno bolje i brže bekove a priče o motivaciji su glupost. pa samo mi sa ovih prostora mislimo da ako se ne igra za zlato ništa drugo nije bitno. no bez obzira mislim da je ekipa napravila super rezultat sa obzirom na kvalitetu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.09.2013. u 06:29
    Ako Gasol ponovo počisti reket onda nam ostaje šut iz vana.... Glupo za reći ali mogu igrati rasterećeno za brocu ! Evo Šariću puna minutaža i prilika centrima da odigraju napad bolje. Najbitnije je da navijači ponovo napune dvoranu. Sretno.
    Obrisan korisnik
  • frulex22.09.2013. u 03:15
    A mi pucamo od sreće i motiva nakon poraza od Litve?
    frulex
  • Obrisan korisnik21.09.2013. u 23:51
    Da vidimo koliko ce biti Spanci motivisani posle onog poraza od Francuske... Smejali ste se nama vi imate popravni, da vas vidimo. Bronzana ili drvena medlja pitanje je sad.
    Obrisan korisnik