Košarka

Ukić: "Europsko prvenstvo me potrošilo kao cijela sezona"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 23.09.2013.
Ukić: "Europsko prvenstvo me potrošilo kao cijela sezona"
Foto: EPA

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Ukić nije skrivao razočaranje zbog ispuštene medalje na Europskom prvenstvu, iako je činjenica da je Hrvatska napokon napravila korak više koji se dugo od nje očekivao...

Hrvatska ipak nije uspjela doći do podija na Europskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji. Četvrto mjesto je ono kojeg sportaši najviše mrze, bez obzira što je to ovog puta više negoli smo ikad bili u posljednjih 18 godina:

"Napravili smo korak naprijed samim tim prolaskom četvrtfinala, ali medalja nam je bila na dohvat ruke i žao mi je što je nismo osvojili. Realno gledajući sve tri reprezentacije koje su ispred nas su bolje od nas, ali žal ipak ostaje. Posebno meni, jer nemam ja ispred sebe još 10 prvenstava kao Šarić...", kazao je kapetan Roko Ukić nakon poraza od Španjolske.

Ukić je svjestan svih dobrih stvari koje je Hrvatska napravila u Sloveniji, ali sad nas čeka puno posla kako bismo taj bljesak u trajno svjetlo:

"Na ovom rezultatu možemo graditi budućnost. Dobro je zbog mladih igrača da stvaraju navike pobjeđivanja i super je to što smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo dogodine. Hoću li ja biti tamo? Ne znam, rano je još za takve stvari, glava mi je još vruća, a tijelo umorno. Na ovakvom natjecanju potrošim se kao u cijeloj sezoni i emotivno i tjelesno."

Jednu je stvar Ukić posebno želio istaknuti:

"Najljepši dio ovog prvenstva je što su nam se vratili navijači i što smo se izborili za novo povjerenje kod ljudi. Nosili su nas u ključnim utakmicama i dio ovog uspjeha pripada i njima."

EP 2013, skupina F

1Hrvatska (+3)30+11
2Italija (+4)12+17
3Slovenija (+3)21+6
4Španjolska (+3)12+36
5Finska (+3)12-44
6Grčka (+2)12-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.09.2013. u 16:46
    Obrisan korisnik
  • narada10825.09.2013. u 15:43
    Radošević je trebao biti tu i bio je pozvan sa strane Repeše. Poziv je stigao u lipnju, pa je Leonu bilo prekasno, jer se je već bio priključio pripremama ALBE Berlin, svog novog kluba. Plus, htio je izlječiti ozljedu leđa koju je onda imao. To u sve njegove riječi date u Berlinu.
    narada108
  • Obrisan korisnik24.09.2013. u 16:17
    -Slažem se. Mislim da bi Pilepić i bio na ovom EP-u da se nije ozlijedio. Isto vrijedi i za Hezonju, bio je ozlijeđen.-Ima Bojan konzistentnost, samo je igrao 34 min u prosjeku, trošio se kao zvijer u obrani. Kad bi igrao 25 minuta, tek bi onda vidio njegov napadčki potencijal.-Zubo će ostati lud... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2013. u 12:33
    Meni se čini da je osnovni problem repke u odnosu na nekdašnja slavna vremena slab šuterski rang i nedostatak mangupluka.Pilepić zabija u serijama i apsolutno mora biti u repki jer s takvim igračem radiš razliku,inače će uvijek biti mučenje.Bogdanović nema tu šutersku konzistentnost... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2013. u 11:14
    Ljudi. već sam napisao....m.tomas je bahata pijandura, koja može samo razjebati atmosferu u repki! Uz to je već postao jaaako sklon ozljedama-upravo zbog NEsportskog načina života!u budućnosti bi repka trebala izgledati ovako (i to već na SP-u 2014):1. draper, ukić, marinelli/katić2. simon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik