Nogomet

Šahtar lako do osmine finala, Eduardo da Silva među strijelcima

Branimir Korać • srijeda, 25.09.2013.
Šahtar lako do osmine finala, Eduardo da Silva među strijelcima
Foto: Aldo Šuran

Iznenađenje u šesnaestini finala Kupa Ukrajine nije dopustio Šahtar koji je gostovao u Mariupolju kod momčadi Iličiveca. Ukrajinski prvak je slavio s glatkih 3:0 u susretu u kojem je među strijelcima bio i hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva...

Nogometaši Šahtara rutinski su odradili posao u Mariupolju, eliminirali su domaći Iličivec i plasirali se u osminu finala Kupa. U susretu protiv kluba koji jako dobro surađuje s momčadi iz Donecka, nije bilo nedoumica, Šahtar je bio bolji i zaslužio je pobjedu.

Međutim na prvi gol se moralo čekati sve do 52. minute kada je napokon domaća obrana pokleknula i Šahtar je stigao do vodstva. Fernando je pucao prema domaćim vratima, lopta se odbila do Ilsinha koji rutinski pogađa mrežu.

Nakon primljenog gola, obrana domaćina je nastavila odolijevati gostujućim napadima sve do posljednjih deset minuta kada je još dva puta pokleknula.

Prvo je u 83. minuti mrežu domaćina lijepo u padu pogodio Eduardo da Silva nakon gužve u domaćih 16 metara, a onda je u 88. minuti Luiz Adriano postavio konačnih 3:0.

I Eduardo i Darijo Srna u igru su ušli tek u drugom dijelu, Eduardo je u 65. minuti zamijenio Bernarda, a Srna minutu kasnije Fernanda.

Ukrajinski kup, šesnaestina finala:
Iličivec - Šahtar 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 14:09
    ovom eduardu dovoljna samo polu-šansa da je pretvori u gol
    Obrisan korisnik