Zimski sportovi

Vesce: "Pokušat ćemo protiv Jugre nastaviti pobjednički niz"

Ivor Krapac • četvrtak, 26.09.2013.
Vesce: "Pokušat ćemo protiv Jugre nastaviti pobjednički niz"
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka ostavili su za sobom uspješno okončanu utakmicu protiv SKA iz Sankt Peterburga, a u četvrtak ih očekuje još jedan nastup u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Momčad Marka Frencha ugostit će Jugru iz Hanti-Mansijska...

Poslije pobjede nakon penala protiv SKA, Medveščak će se u četvrtak u novom domaćem nastupu u KHL-u sresti s još jednim ruskim suparnikom, Jugrom iz Hanti-Mansijska. Utakmica u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu započet će u 19:30 sati, a u razgovoru za Medveščakovu službenu internetsku stranicu, najavio ju je Ryan Vesce, koji je u utorak protiv SKA bio strijelac iz igre i u raspucavanju koje je odlučivalo pobjednika.

"Trebala nam je ova pobjeda. Nije lako kada imaš sedam poraza u nizu, ali u takvim trenucima moraš sve to analizirati i uvidjeti što radiš dobro, a što ne, te pokušati sve to ispraviti u drugoj utakmici", opisao je Vesce, dodajući da je njegova momčad uspjela korigirati pogreške napravljene u ranijim nastupima i odigrati bolje protiv SKA.

Jedan od glavnih junaka pobjede ostvarene u utorak istaknuo je koja je bila glavna razlika između domaće i gostujuće utakmice protiv kluba iz Sankt Peterburga. Podsjetimo, sredinom rujna SKA je kod kuće svladao Medvjede s 3:0.

"Između ove utakmice i one u Sankt Peterburgu nije bilo previše razlika. Obje smo odigrali dobro. Jedina razlika bila je u power-playu. U Domu sportova smo mi zabili dva gola u situaciji s igračem više, a u Sankt Peterburgu nismo upisali niti jedan, dok su oni postigli dva", prisjetio se Vesce.

"Mislim da smo u situaciji 'pet na pet' igrali dobro u obje utakmice", dodao je 31-godišnji adut Medvjeda na desnom krilu: "Pobjeda protiv SKA pozitivan je korak prema naprijed. Ova pobjeda nam je dala pozitivnu energiju, ali opet, uzeli smo samo dva boda. Trebamo nanizati više pobjeda."

Kao i svi suigrači, Vesce priželjkuje dobar nastup i u četvrtak: "Nadam se da je ova pobjeda iskra koja će nas voditi pravim putem i pokušat ćemo već protiv Jugre nastaviti pobjednički niz."

Opisujući dolazećeg suparnika, 31-godišnji igrač Medvjeda je za www.medvescak.com kazao da ne zna previše o sadašnjem sastavu Jugre, koji je izmijenjen u odnosu na onaj prošlosezonski, ali vjeruje da je riječ o jakoj momčadi: "Ako je suditi prema prošlosti, vjerujem da nam u Ledenu ne dolazi slab suparnik. Uostalom, u ovoj ligi ni nema slabih suparnika. S bilo kojom momčadi da igramo, morat ćemo se žestoko boriti za tri boda."

KHL:
Medveščak - Jugra (19:30 h)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 17:54
    svaka čas HRT-u što su se udostojili prenosit čak 1 utakmicu Medvjeda ove sezone...smradovi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 17:14
    Ove izjave su fenomenalne. Ne znam da li novinari izmisle, namjerno izvrnu ili stvarno prenesu od riječi do riječi izjave pojedinaca, ali svakim danom su naslovi sve gluplji. Od kad je jedna pobjeda = NIZ? Za razmisliti je ima li smisla i dvije pobjede okarakterizirati kao NIZ? Ajde, tri već mogu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2013. u 14:49
    Bilo bi fenomenalno kad bi danas dobili, pa da povezemo i dvije pobjede u nizu. Pratio sam zadnjih par tekmi i bez obzira na onaj niz poraza, mislim da Medvjedi guraju sasvim dobro za sad, uzimajuci u obzir sve okolnosti koje su bile tu proteklih mjeseci, pocevsi od toga da se nije znalo u kojoj ce... [više na forumu]
    Obrisan korisnik