Nogomet

Prosinečki uz dosta muke do prolaza u Kupu, Biliću tri utakmice suspenzije

Branimir Korać • četvrtak, 26.09.2013.
Prosinečki uz dosta muke do prolaza u Kupu, Biliću tri utakmice suspenzije
Foto: Kristijan Komarica

Četvrtak je bio važan dan za hrvatske trenere u Turskoj. Robert Prosinečki je imao obavezu u Kupu i nasušno je trebao pobjedu nakon lošeg ulaska u sezonu dok je Slaven Bilić očekivao rješenje Disciplinske komisije zbog isključenja u dvoboju Bešiktaša i Galatasaraya...

Nogometaši Kayserispora uz dosta su muke uspjeli izboriti prolaz u sljedeću fazu natjecanja u Turskom kupu. Igrali su protiv posljednjeplasirane momčadi druge lige Pazarspora i do pobjede su došli tek nakon preokreta u zadnjih 15 minuta.

Pazarspor je šokirao domaće navijače kada je poveo u 54. minuti golom Aydila nakon čega je momčad Roberta Prosinečkog pritisnula goste tražeći preokret.

Na kraju je do njega i stigla i to zahvaljujući golovima u posljednjih 15 minuta. Prvo je u 75. minuti Cleyton poravnao na 1:1, a onda je Biseswar u 83. minuti ipak osigurao pobjedu Kayserisporu.

Ova pobjeda će donijeti malo mira momčadi hrvatskog stručnjaka koja je loše ušla u sezonu i nalazi se u donjem dijelu poretka turskog prvenstva.

Mira nema u Bešiktašu, posebno nakon odluke Disciplinske komisije poslije nereda koji su prekinuli dvoboj protiv Galatasaraya. Susret je prekinut u sudačkoj nadoknadi kada su navijači Bešiktaša utrčali u teren.

Turski savez je Bešiktaš kaznio s čak četiri utakmice igranja pred praznim tribinama dok je Slaven Bilić zbog nedoličnog ponašanja prema sucu zaradio suspenziju na tri utakmice.

Iz Bešiktaša su najavili žalbu i nadaju se smanjenju kazni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!