Zimski sportovi

New York Rangersi osigurali ostanak sjajnog mladog centra potpisom dvogodišnjeg ugovora

Branimir Korać • četvrtak, 26.09.2013.
New York Rangersi osigurali ostanak sjajnog mladog centra potpisom dvogodišnjeg ugovora

Tjedan dana prije početka nove NHL sezone New York Rangersi obavili su odličan posao. Nakon dugačkih pregovora potpisali su dvogodišnji ugovor sa svojim najperspektivnijim igračem, mladim centrom Derekom Stepanom...

Zabrinutost navijača New York Rangersa zbog nepotpisivanja ugovora s jednim od miljenika MSG-a Derekom Stepanom je napokon nestala. Rangersi su objavili kako je postignut dogovor i Stepan je potpisao dvogodišnji ugovor.

Prema neslužbenim informacijama ugovor je vrijedan 6.15 milijuna dolara, a Stepan će u dolazećoj sezoni zaraditi 2.3 milijuna dok će sezonu iza zaraditi 3.85 milijuna dolara.

Odugovlačenje s potpisom ugovora je nastalo ponajviše zbog problema Rangersa sa salary capom, željeli su i potpisati Stepana, ali isto tako, po običaju, dovući još koju zvijezdu. Na kraju je ipak povučen najbolji potez, pronašao se kompromis s mladim centrom i potpisan je novi ugovor.

U cijeloj priči Stepan je izgubio dosta, nije bio uz momčad i propustio je dobar dio predsezone. Rangersi su vršili pritisak kako bi pristao na njihovu ponudu pa je čak i GM Glen Sather poručio Stepanu da mu je pametnije potpisati ugovor i priključiti se momčadi nego slušati svog menadžera.

U konačnici, sapunica je riješena na zadovoljstvo obje strane i Stepan će i u sljedećoj sezoni prijetiti protivničkim vratarima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!