Rukomet

Osam golova Markotića nedovoljno za slavlje Meškova na startu bjeloruskog prvenstva

Zvonka Keliš • petak, 27.09.2013.
Osam golova Markotića nedovoljno za slavlje Meškova na startu bjeloruskog prvenstva

Momčad Meškov Bresta nakon otvaranja regionalne i europske sezone krenula je i u onu domaću, bjelorusku. No, ne na najbolji način. Naime, u sklopu prvoga kola ugostila je ekipu SKA koja je na koncu upisala minimalnu pobjedu te je svog suparnika ostavila bez prvih domaćih bodova.

Rukometaši bjeloruskog Meškov Bresta, koji su u novu sezonu zakoračili pod trenerskom palicom Željka Babića te još ponekim hrvatskim igračem, kao i bivšim Zagrebašem, nisu najbolje startali u domaćem prvenstvu. U sklopu prvoga kola ugostili su ekipu SKA koja je nakon zanimljive borbe na terenu dvorane u Brestu upisala minimalnu pobjedu.

Gosti su bolje otvorili susret te su poveli 3:1 i 11:7, dok igračima Bresta jednostavno nije išlo, a ni minutom predaha trener Babić nije uspio posložiti i probuditi svoje momke. Do odlaska na odmor prednost SKA stoga raste na 18:12. U nastavku dvoboju gostujuća momčad uspijeva čuvati stečenu prednost (21:15, 24:18), a iako se tada raspoloženim pokazao Robert Markotić, pa čak i Domagoj Sršen, to nije bilo dovoljno kako bi domaćin preokrenuo rezultat u svoju korist. Stigla je domaća momčad četiri minute prije samoga kraja do 26:27, no ne uspijeva izjednačiti i SKA se kući vraća s minimalnom pobjedom 29:28.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Zaitsev s 13 postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Meškov Bresta bio Robert Markotić s osam golova. Njih pet dodao je Kamišik, a Ivan Karačić zabio je četiri gola. Kapetan Ljubo Vukić tri se puta upisao u listu strijelaca, Domagoj Sršen dva, dok je David Špiler jednom bio uspješan.

Prvenstvo Bjelorusije, 1. kolo:
Meškov Brest - SKA 28:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!