Košarka

Alba osvojila njemački Superkup, Radoševićevih 16 poena

Ivor Krapac • nedjelja, 29.09.2013.
Alba osvojila njemački Superkup, Radoševićevih 16 poena
Foto: Kristijan Komarica

Berlinska Alba došla je do prvog ovosezonskog trofeja na njemačkim košarkaškim parketima. Momčad za koju u novoj sezoni igra Leon Radošević je u borbi za Superkup bila jača od Brose Basketsa, uz odluku u završnici utakmice...

U Berlinu se u subotu odlučivalo o prvom trofeju u novoj sezoni njemačke klupske košarke. Domaća Alba, aktualni pobjednik kupa, susrela se s Brose Basketsima iz Bamberga, prošlosezonskim prvacima, a pobjeda je pripala Berlinčanima, koji su u uzbudljivoj završnici došli do 79:78.

Leon Radošević imao je važnu ulogu na putu do pobjede svoje nove momčadi. Radošević se istaknuo sa 16 poena i šest skokova, a dobar nastup u dresu Albe imao je i David Logan, koji je ubilježio 16 poena i tri asistencije.

Utakmica je prošla bez većeg rezultatskog odvajanja na bilo kojoj strani. Berlinčani su sve riješili u završnici, a glavni junak domaće momčadi bio je Logan, koji je zabio odlučujuće poene za pobjedu. Gosti iz Bamberga imali su posljednji napad na susretu. U 6,8 sekundi uspjeli su doći do otvorene trice Sharroda Forda, ali Ford nije bio precizan.

Rakim Sanders završio je s 19, a Sharrod Ford s 11 poena za Brose, dok je Karsten Tadda dodao 10 poena. Damir Markota, koji je dogovorio tromjesečni angažman u klubu iz Bamberga, nije bio u konkurenciji za nastup na ovoj utakmici.

Njemačka, Superkup:
Alba Berlin - Brose Baskets Bamberg 79:78 (24:20, 38:37, 56:55)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nestashko_nestashni29.09.2013. u 18:28
    šveđe nije bilo, vjerojatno je servisirao curu radoševiću ;)
    nestashko_nestashni
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 11:14
    Ma taj Scariolo je bezveze. Vratio je Radoševića iz Rytasa gdje je odlično igrao i to u petorci i zaljepio ga na klupu. 2 godine je imao neograničeni budžet u Milanui nije napravio ništa. Šminkerski trener za šminkerski klub. Ljepa odijela i cipele. A što se tiče rada preko ljeta.... i inače ovi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • valderrama29.09.2013. u 10:50
    momak je pokaza u Rytasu svoj potencijal, Scariolo mu je triba više virovat, lipo je čut da se želi usavršit i napredovat mislim da će i reprezentacija uskoro imat velike koristi od njega.
    valderrama
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 10:18
    Mogao bi Radošević eksplodirati ove sezone. Radio je preko ljeta sa Rađom ! Bravo za obojicu. Mogao bi Rađa pokrenuti "Akademiju za centre". Ono što je on igrao prije 20 gdina je za današnje centre "nedostižan san"....
    Obrisan korisnik