Košarka

Cibona pobjednik Kupa Dražena Petrovića, Cedevita spremnija za sezonu

Branimir Korać • nedjelja, 29.09.2013.
Cibona pobjednik Kupa Dražena Petrovića, Cedevita spremnija za sezonu
Foto: FaH

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja Kupa Dražena Petrovića je Cibona koja je zahvaljujući juniorima i kadetima osvojila trofej. Za razliku od juniora i kadeta, seniori Cibone su potpuno razočarali i upisali su težak poraz od Cedevite...

Cibona - Cedevita (seniori) 61:82 (23:20, 12:20, 15:27, 11:15)

Juniori: Cibona - Cedevita 97:69

Kadeti: Cibona - Cedevita 66:61

Cibona: Kus 6, Planinić 0 (5 skokova), Blassingame 10, Šarić 8 (6 izgubljenih, 5 skokova), Rozić 9, Jagodić-Kuridža 8 (10 skokova), Junaković 2, Janning 9, Strawberry 2, Žižić 7, Arapović, Gabrić.

Cedevita: Zubčić 16, Ramljak 11 (4 osvojene), Mustapić 2, Babić 8, Delaš 8 (5 izgubljenih), Smith 8 (7 asistencija, 5 izgubljenih, 4 skoka), Suton 8 (10 skokova), Bilan 6 (6 skokova), Jelenek 0, Nurkić 13, Baltić 0, Baždarić 2.

Troboj Cedevite i Cibone u Kupu Dražena Petrovića ukupno je otišao na strani Cibone, međutim njezini navijači ne mogu biti zadovoljni. Slavlje su pokvarili seniori kojima je jednako kao i Cedeviti ovo bila generalna proba za subotnji start ABA lige, ali Cibosi su upisali vrlo visok poraz.

Cedevita se pokazala spremnijom i bila je raspoloženija na svim pozicijama, posebno u reketu gdje je stvarala Ciboni velike probleme preko Jusufa Nurkića i Gorana Sutona.

Bolje je utakmicu otvorila Cibona koja je stekla početnu prednost, imala je u završnici prve četvrtine i osam poena prednosti, ali Cedevita je anulirala taj zaostatak i serijom 19:8 preuzela kontrolu nad rezultatom već do sredine druge dionice.

Nurkić u reketu, vrlo dobri Ramljak i šuterski raspoloženi Zubčić stvarali su najviše problema Ciboni koja nije imala raspoloženog pojedinca na obje strane parketa.

Na poluvremenu je bilo 40:35 za Cedevitu koja se vrlo brzo u trećoj dionici odvojila pokraj slabe Cibonine obrane, a kada je dohvatila dvoznamenkastu prednost u završnici treće dionice, Cibona je potpuno pala. U pojedinim trenucima posljednje dionice prednost je iznosila i više od 20 poena razlike, a upravo tako je i završilo, pobjedom Cedevite 82:61.

Što se tiče trofeja, Cedeviti nije pomogla ta pobjeda jer je Cibona već ranije s dvije pobjede kadeta i juniora osigurala osvajanje Kupa Dražena Petrovića.

Juniori su bili vrlo uvjerljivo, što se i očekivalo. Slavili su protiv oslabljenje Cedevite bez Lovre Mazalina s visokih 97:69 uz sjajnu predstavu Ivice Zupca koji je ubacio 25 poena uz 17 skokova dok je Marko Arapović dodao 21 poen i deset skokova. U Cedevitinim redovima vrijedi istaknuti tek Markusa Lončara s 21 poenom i deset skokova.

Kadeti Cibone bili su također uspješni, oni su Cedevitine vršnjake svladali sa 66:61 u susretu u kojem su imali visoku prednost pa je na kraju ispustili, ali ipak su uspjeli otići do pobjede. Prvo ime susreta bio je Buljević s 14 poena i 14 skokova, a kod Cedevite najistaknutiji je bio Barišić s 20 poena i sedam skokova, inače igrač Vrijednosnica OS Darde posuđen Cedeviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 19:24
    kus je velikan hrvatske košarke. u tome i je problem hrvatske košarke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 13:09
    bandić izgubio, to je nedopustivo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 12:10
    Nema se tu šta krpati. U klubu su procijenili da im trebaju Žižić i Kus i sada na tome treba živjeti. Isto tako dovelo se Junakovića da igra 10tak minuta po utakmici, mada je jasno da je naša A1 liga u odnosu na ABA i eurokup potpuno neusporediva. Spahija bi kao trebao biti neki jamac dobroga rada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 11:44
    Prošle sezone se Cibonin roster na kraju sezone jako razlikovao od onog na početku, ove godine ne vjerujem da će to biti slučaj, barem su cijelo vrijeme takve izjave dolazile iz njihovog tabora o kompletiranom rosteru itd.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 11:31
    Ljudi, to je prva tekma, nemojte odmah drvljem i kamenjem... Treba ih bodrit da ustraju... Sad im je šansa da vrate šicu tamo gdje joj je mjesto. No, to ne mogu sami, jer trebaju i našu podršku... Sjetite se kak su zgledale pripreme repke i koji su to porazi bili pa se sjetite kak je to završilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik