Košarka

Bojan Bogdanović odbio Fenerbahčeovu ponudu za produženjem ugovora

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 30.09.2013.
Bojan Bogdanović odbio Fenerbahčeovu ponudu za produženjem ugovora
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Najbolji hrvatski košarkaš i član prve petorke Europskog prvenstva u Sloveniji Bojan Bogdanović odbio je ponudu Fenerbahče Ülkera za produženjem ugovora. Turski mediji javljaju kako će Bogdanović narednog ljeta biti slobodan igrač...

U ljetu koje je iza nas puno se stvari promijenilo u životu Bojana Bogdanovića. Želja Brooklyn Netsa da ga dovedu u svoju potencijalno šampionsku momčad i sjajne partije na Europskom prvenstvu u Sloveniji prometnule su 24-godišnjeg Mostarca u jednog od najtraženijih igrača u Europi.

Dolazak Želimira Obradovića za kormilo turskog Euroligaša prevagnulo je na stranu ostanka u Europi. Pritom je pomogla i činjenica da bi veliki dio odštete za odlazak u Brooklyn Netse morao platiti sam. Bogdanović je odlučio odraditi ugovor do kraja, a on istječe s posljednjim danom sezone 2013/14.

Fenerbahče je Bogdanoviću ponudio produženje pod još boljim financijskim uvjetima, ali i dalje inzistirao na visokoj odšteti za eventualni odlazak u NBA. Hrvatski reprezentativac očito je odlučan u namjeri da narednog ljeta preseli u NBA i odbio je Fenerovu ponudu.

Na taj način narednog ljeta bit će slobodan potpisati ugovor s Netsima bez ikakve odštete. Naravno, na isti način moći će potpisati i za neki drugi europski klub, ali čini se da je najbolji hrvatski košarkaš odlučan u namjeri da raskoš svog talenta potvrdi i u najjačoj ligi svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 20:49
    Sad je odbio produženje. Možda mu kroz sezonu ponude puno bolju opciju (za njega naravno). Nema žurbe za Bojana. Napokon će igrati u ozbiljnoj ekipi.
    Obrisan korisnik
  • buco701.10.2013. u 20:38
    ovo sve nabrojano su krila i krilni centri, ne znam kave veze imaju s bogdanovicem koji je klasicna dvica...ugovor je ugovor, da se ozljedi onda je nahebao...
    buco7
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 15:50
    Osim što je Wallace u Bostonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 15:33
    Ma ne brukaj se Obradovic je sad BOG u Fenerbahceu, a njega nema sanse niko da ucenjuje, tako da oko toga nema brige.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina01.10.2013. u 00:31
    pametan potez. sretno Bojane!
    pikepiletina