Zimski sportovi

Medvjedi sjajnom predstavom Murleyja i Brusta upisali četvrtu pobjedu zaredom

Iz Doma sportova:Ana Legradi • ponedjeljak, 30.09.2013.
Medvjedi sjajnom predstavom Murleyja i Brusta upisali četvrtu pobjedu zaredom
Foto: Davor Sajko

Iz četiri tisuće kilometara udaljenog, četvrtog po veličini grada u Rusiji, Jekaterinburga, u Zagreb je večeras stigla momčad Avtomobilista, člana Istočne konferencije KHL-a. Iskoristivši umor gostiju, Medvjedi su nastavili pobjednički niz u turi domaćih utakmica i upisali pobjedu s 3:0.

Ekipa iz Jekaterinburga je na Pleso sletjela u punom sastavu nakon gostovanja u Minsku gdje su poraženi od domaćeg Dinama uz 2:0 i trenutno stoje na 11 poziciji istoka. S 3:2 je zagrebački Medveščak u subotu ispratio kazahstanski Baris upisavši pobjedu za osmo mjesto na zapadu. Trener Medvjeda Mark French je i danas odmarao prvog golmana Marka Dekanicha i Barry Brust je ponovno imao priliku pokazati svoje kvalitete.

U momčadi Medveščaka su večeras zaigrali braniči Saša Martinović i novo pojačanje u brlogu, Finac Hannu Pikkarainen. Kapetansku palicu je preuzeo Jonathan Cheechoo, dok je miljenik zagrebačke publike Alan Letang odmarao na tribinama.

Zagrepčani su susret otvorili s nekoliko šansi ispred gola mladog češkog golmana Jakuba Kovara. U petoj minuti susreta Martinović je nakon izvođenja bulija vratio pak na palicu Jonathana Cheechooa. Današnji kapetan domaćina je pločicu dodao Billu Thomasu, koji je pronašao Matta Murleyja, a Murley je pročitao Kovara za prvo vodstvo.

Minutu kasnije Aleksej Jefimov je zaradio dvije minute kazne zbog rušenja, a Charles Linglet se sjurio na gol i pokušao povećati vodstvo udarcem pod prečku. Pak nije uspio proći crvenu liniju i rezultat je ostao nepromijenjen.

Novi igrač Medveščaka, 29-godišnji branič iz Helsinkija, Pikkarainen je već u prvom susretu upisao prve minute izvan leda, zbog cross-checkinga. Gostujuća momčad nije imala prave prilike za pogodak u dvije minute powerplaya. Jednu od odlično odigranih akcija Medvjeda u sljedećim minutama nije uspio do kraja provesti Linglet. U situaciji "jedan na jedan" Kovar je bio brži.

Početkom drugog dijela domaćini su nastavili s akcijama u napadačkoj trećini. Iz igre je u 25. minuti izašao Brust nakon što je sudac podignuo ruku zbog prekršaja za gostujuću momčad, a domaćini su i dalje bili u posjedu paka. Medvjedima nije pošlo za rukom u napadu, ali su zato nakon izlaska Artjoma Černova zbog rušenja povećali vodstvo.

Murley je pred golom s leđa dodao pak na palicu kapetana Cheechooa, koji je pronašao prazan prostor u donjem dijelu mreže za 2:0 Medvjeda.

Domaćini su u posljednjih 20 minuta ušli s ciljem da se prednost održi do kraja susreta. U 52. minuti se odlično snašao Brust blokirajući pokušaj Samija Lepista ispred gola. Avtomobilist je imao šansu u sljedećoj minuti, kada je zbog rušenja kaznu zaradio Mark Katic, ali je svaki pak završio u rukavici Barryja Brusta.

Gosti su u posljednjim minutama izgubili kontrolu nad igrom. Kapetan Sergej Gusev je iza gola zapucao prema sredini leda kako bi se igra preselila iz napadačke trećine Medveščaka, ali se ispred njega našao Murley i Kovar nije imao šanse u situaciji "jedan na jedan", za novu pobjedu Medvjeda.

KHL:
KHL Medveščak - HC Avtomobilist 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 17:32
    Naravno, ne mogu ništa tvrditi, ali vjerujem da se Borna jednostavno dobro osjeća tamo gdje je sad, izborio se za mjesto u momčadi i dobro igra te možda zbog toga ne želi ništa mijenjati, a za NHL mu ne treba odskočna daska ako igra u Liigi, od tamo se ide preko bare direktno bez problema.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 15:23
    Pa naravno da mu Medvjedi mogu biti odskočna daska za KHL, ali eto on očito ne misli tako nego bi preskakao stepenice. Možda je mislio da će Medvjedi biti kanta za napucavanje pa bi mu to bio korak unatrag, tko zna. Sada valjda vidi da medvjedi melju rusko meso. Ha, ha.
    Obrisan korisnik
  • Vugi701.10.2013. u 12:20
    Pa Medvjedi bi mu mogli biti odskočna daska za NHL. Ipak je KHL jača liga i bolje gledanija od finske (ne podcjenjujem tu ligu).
    Vugi7
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 01:06
    Borna može igrati u Medveščaku u KHL-u bez problema ali trenutno je negdje drugdje. Nadam se da će se jednog dana vratiti, ali imamo i drugih nadarenih mladih igrača, za koju godinu...zašto ne :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 00:46
    Borna ne želi igrati za Medvjede nego otići u NHL. Zasada nije na tom nivou a u budućnosti, tko zna.
    Obrisan korisnik