Nogomet

Video: Prosinečkom bod u gradskom dvoboju, Bešiktaš s Jurčevićem izgubio u Antalyi

Ivor Krapac • ponedjeljak, 30.09.2013.
Video: Prosinečkom bod u gradskom dvoboju, Bešiktaš s Jurčevićem izgubio u Antalyi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U ponedjeljak su odigrane posljednje dvije utakmice šestog kola turskog nogometnog prvenstva. U akciji su bile momčadi s hrvatskim trenerima, a nešto više uspjeha imao je Kayserispor Roberta Prosinečkog, koji je došao do boda u gradskom ogledu. S Nikolom Jurčevićem u ulozi glavnog trenera, Bešiktaš je pretrpio poraz u Antalyji...

Iako je sredinom drugog poluvremena zabio prvi pogodak na utakmici, Kayserispor Roberta Prosinečkog nije došao do maksimalnog učinka u gradskom dvoboju u šestom kolu turskog prvenstva. Kayserispor je u ponedjeljak u ulozi gosta odigrao 1:1 protiv Kayseri Erciyesspora, čime je ostao na samo jednoj ovosezonskoj ligaškoj pobjedi.

Momčad Roberta Prosinečkog je u 66. minuti povela pogotkom argentinskog napadača Pabla Nicolasa Mouchea, no gradski rival vratio se u egal u završnici susreta. Za konačnih 1:1 je u 80. zabio Sinan Kaloglu.

Gosti su završili utakmicu s igračem manje, poslije drugog žutog kartona Ömera Bayrama u 86. minuti.

Osvojeni bod Kayserisporu nije donio značajnije udaljavanje od opasne zone. Poslije šest kola, momčad Roberta Prosinečkog ima pet prikupljenih bodova i trenutno je na 15. mjestu među 18 prvoligaša.

Bez suspendiranog Slavena Bilića, koji je prošlog tjedna kažnjen zbog žestokih prosvjeda upućenih sucu prekinute utakmice protiv Galatasaraya, Bešiktaš je u ponedjeljak s Nikolom Jurčevićem na klupi ostao praznih ruku u Antalyji. Domaći Antalyaspor slavio je s 2:0.

Oba pogotka pala su početkom drugog poluvremena, a junak kluba iz Antalyje bio je senegalski napadač Lamine Diarra, strijelac u 47. i 52. minuti.

Bešiktaš je svojim prvim ovosezonskim ligaškim porazom propustio priliku za dolazak na drugo ili poravnanje na prvom mjestu ljestvice. Bilićeva momčad i dalje je na prikupljenih 12 bodova, s jednim manje od drugoplasiranog Rizespora, uz utakmicu manje. Vodeći Fenerbahče ima 15 bodova, s utakmicom više od Bešiktaša.

Tursko prvenstvo, 6. kolo:
Kayseri Erciyesspor - Kayserispor 1:1, Antalyaspor - Bešiktaš 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 11:25
    bogami ste brzi kad treba objavit poraze naših
    Obrisan korisnik
  • neutralni01.10.2013. u 07:49
    Besiktas s Jurcevicem izgubio!!?? Da, sigurno Bilic sad kad je dobio kaznu, uzeo mjesec dana odmora, otisao do Splita, ugasio sve mobitele i gledao utakmicu na televiziji! A Jurcevic je spremao ekipu, spremao taktiku, vrsio izmjene...hahahaha koje novinarstvo, strasno nesto!!
    neutralni
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 00:09
    Teško da će se Prosinečki ikada vratiti u Dinamo,jer znamo svi šta su njemu napravili Ćiro 1987 a onda Zajec 2000 godine!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 23:25
    nema veze bešiktaš bi mogao puno ove sezone a robi neka dođe u dinamo i krene sa ozbiljnim remontom!!
    Obrisan korisnik