Tenis

Dodig za manje od sat vremena do okršaja s Tsongom u drugom kolu Tokija

Vedran Babić • utorak, 01.10.2013.
Dodig za manje od sat vremena do okršaja s Tsongom u drugom kolu Tokija
Foto: Kristijan Komarica

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Ivan Dodig ekspresno se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Tokiju. Na prvoj je prepreci preskočio domaćeg tenisača s pozivnicom, Yuichija Sugitu, za samo 55 minuta igre...

U prvom kolu 1.297.000 dolara vrijednog turnira iz serije 500 na tvrdoj podlozi u Tokiju Ivan Dodig porazio je 147. tenisača svijeta Yuichija Sugitu, koji je za nastup u glavnom turniru dobio pozivnicu organizatora. Za 55 minuta igre prvi hrvatski "reket" slavio je 6:3, 6:1.

Dodig ni u kojem trenutku nije bio ugrožen. Protivniku je jednom oduzeo servis u prvom setu i triput u drugom. Na svom je početnom udarcu izgubio samo osam poena te se nije suočio s break loptom.

Ubacio je visokih 77% prvog servisa, na kojemu je uspješan bio u 90% poena. Zabio je devet asova i napravio jednu dvostruku pogrešku. Bio je ovo njihov prvi međusobni susret.

28-godišnjem Međugorcu ovo je treći nastup u Tokiju i druga pobjeda u glavnom turniru. U drugo kolo plasirao se i prije dvije godine. Svoj najbolji rezultat u japanskoj prijestolnici ove će godine tražiti protiv drugog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge.

Njih dvojica do sada su se sastala samo jednom. Bilo je to u osmini finala Queen'sa prošle godine kada je u tri seta slavio hrvatski tenisač. Tsonga je nedavno izgubio u finalu Metza, a 2009. je osvojio Tokio.

ATP Tokio, 1. kolo:
Dodig (Hrvatska) - Sugita (Japan, WC) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 17:09
    dodig sasvim opravdano naš najbolji tenisalec
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.10.2013. u 15:22
    ovo je njegova sezona, stvarno igra super :)
    Obrisan korisnik
  • teniosac01.10.2013. u 12:35
    ajde Dodig,ako si ga mogo jednom,možeš opet..
    teniosac