Zimski sportovi

Video: Torontu veliki kanadski dvoboj, Chicago na pravi način krenuo u obranu naslova

Branimir Korać • srijeda, 02.10.2013.
Video: Torontu veliki kanadski dvoboj, Chicago na pravi način krenuo u obranu naslova

Započela je nova NHL sezona. Prvog dana odigrana su tri susreta u kojima su dvije pobjede odnijeli gosti. Jedini domaćin koji je bio uspješan, bio je Chicago, branitelj naslova NHL prvaka...

Susretom velikih rivala Toronto Maple Leafsa i Montreal Canadiensa otvorena je nova NHL sezona. Dvoboj s velikim brojem obračuna na ledu završen je pobjedom Maple Leafsa 4:3 uz veliku ulogu Jamesa Reimera koji je u ključnim trenucima bio sjajan.

Reimer je dobio prednost ispred Jonathana Berniera i to se pokazalo punim pogotkom jer je s 34 obrane dao veliki obol u ovoj pobjedi. Počelo je odlično po Maple Leafse koji su preko Jamesa van Riemsdyka postigli prvi pogodak u novoj sezoni da bi do kraja prve trećine Lars Eller i Brendan Gallagher preokrenuli rezultat i doveli Canadiense do prednosti.

U nastavku susreta Reimer je briljirao, a njegova momčad je preko Phaneufa, Bozaka i Raymonda povela s 4:2 da bi Montreal pritisnuo u završnici, uspio smanjiti golom Ellera dvije i pol minute prije kraja, ali bolje od toga nije mogao.

"Završnica s pakom nam nije bila dobra. Ona je izravno dovela do dva gola Toronta, a do druga dva je doveo pad koncentracije u postavljanju u obrani", žalio je nakon susreta trener Montreala Michel Therrien.

Aktualni NHL prvaci Chicago Blackhawksi sezonu su otvorili domaćim susretom protiv Washington Capitalsa i stigli su do pobjede 6:4. Za nju je bila dovoljna sjajna posljednja trećina u kojoj su zabili tri pogotka i osigurali prvo slavlje.

Capitalsima nije pomoglo niti tri pogotka Mihaila Grabovskog, imali su i vodstvo 4:3 u posljednjoj dionici, ali Blackhawksi su golovima Brandona Saada, Johnnyja Oduye i Mariana Hosse stigli do preokreta i pobjede. Strijelci za domaćina još su bili i Brandon Bolli, Patrick Kane i Brent Seabrook dok je prvi pogodak za Capitalse djelo Aleksa Ovečkina.

Blackhawksima je pomogla i loša reakcija vratara Capitalsa Brenta Holtbyja kod gola Oduye za 5:4.

"Prevario me pak, imao sam dobar pogled na udarac, ali to je bila jedna od onih neočekivanih situacija. Događa se, volio bih da sam obranio, ali smatram da sam imao nekoliko drugih situacija u kojima sam trebao bolje reagirati", tvrdio je Holtby.

Nije briljirao niti vratar Oilersa Devan Dubnyk koji je primio pet pogodaka protiv Winnipeg Jetsa u porazu 5:4. Na drugoj strani vrlo dobar bio je Ondrej Pavelec koji je obranio 34 udarca igrača Oilersa.

Jetsi mogu biti prezadovoljni, Edmonton je imao krajem druge trećine vodstvo 4:2, ali nije ga uspio zadržati.

U prvih 20 minuta viđena su već četiri pogotka, za Oilerse su pogađali Luke Gazdic i Boyd Gordon dok su na drugoj strani bili uspješni Mark Scheifele i Bryan Little. Uslijedilo je dobro otvaranje druge trećine za Oilerse koji golovima Hemskog i Joensuua preuzimaju vodstvo, ali nakon toga s dva gola Michaela Frolika i jednim Jacoba Troube domaćin je stigao do prednosti.

"Bila je to utakmica puna uspona i padova, ali borili smo se svom snagom, posebno krajem susreta. Dobro smo završili utakmicu i s tim možemo biti zadovoljni. Mislim da si ne smijemo dopuštati da primamo toliko golova, obrana mora biti još bolja", rekao je Frolik.

NHL:
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3:4
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 6:4
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 4:5

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 21:50
    i to srusen rekord u brzini postignutog gola, nakon 14 sekundi ;))) nase gore list ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.10.2013. u 13:28
    gazdicu pocetak iz snova u nhl-u , prva utakmica, prva izmjena i odmah gol !!!
    Obrisan korisnik