Nogomet

Benko: "Skupina je teška, ali plakanja nema"

Ivana Strahija • srijeda, 02.10.2013.
Benko: "Skupina je teška, ali plakanja nema"

U četvrtak od 19 sati Rijeka na Kantridi dočekuje Real Betis, protivnika u drugom kolu skupine I Europske lige. Španjolci su u prvom kolu kod kuće remizirali s Lyonom...

Nakon potopa u Guimaraesu, Rijeka nastavlja s europskim izazovima, a u sklopu drugog kola Europske lige na Kantridu u četvrtak stiže španjolski Real Betis. Loš rezultat iz prvog kola Riječane stavlja u podčinjenu ulogu, iako su Španjolci favoriti već otprije.

Trener Riječana, Slovenac Matjaž Kek, svjestan je toga: "Sigurno mi u četvrtak nismo favoriti, ali to ne znači da ne želimo pozitivan rezultat. U goste nam dolazi renomirana momčad, vjerojatno najjača u ovoj skupini. No, mi želimo bodove, dobru utakmicu i pravi sportski doživljaj. Onakvu Kantridu kakva je bila kroz ljeto", naglašava Kek.

"Izvukli smo tešku skupinu, ali nema plakanja. Svaka utakmica u Europi je za nas nagrada i trebamo što bolje izgledati bez obzira na sve. Mi smo sami to htjeli i trebamo to izdržati. Taman i da je Real Madrid pred nama mi smo to htjeli zar ne? Ako izgubimo nije tragedija, ali moramo sve napraviti da što bolje izgledamo. Bilo bi glupo, bahato i neozbiljno reći da ćemo pobijediti Betis", rekao je Leon Benko Novom listu.

Što se igre tiče, Kek ima spreman plan: "Moramo biti hrabri i odlučni, taktički disciplinirani u oba smjera. Moramo skratiti prostor između Betisovih linija, kako bismo spriječili okomitu transformaciju, no to je opet taktika o kojoj ne volim govoriti. Meni je samo važno da Rijeka pokaže karakter."

O sastavu ipak treba još promišljanja, jer Kek na raspolaganju nema ozlijeđene Jugovića, Zlomislića, Datkovića, Leškovića i Škarabota. "Zadovoljan sam igračima koje imam i načinom na kojeg oni odgovaraju na sav pritisak na terenu i izvan terena i kako se ponašaju. To su pravi sportaši koji poštuju protivnika. A na igralištu želim da su još hrabriji, agresivniji i odlučniji."

U utakmicu s Betisom Rijeka će, moguće, ući s tri napadača, ipak je otkrio Kek: "Možda će ostati ta trojica, a možda nešto i promijenim. No formacije meni i nisu toliko bitne, koliko mi je bitno da igrači izvršavaju svoje zadatke. No nikako se ne mogu složiti s konstatacijama da Rijeka premalo igra napadački. Možda samo koji put zakasnimo u fazu napada, pa premalo igrača dođe u završnicu."

Utakmica na Kantridi počinje u 19 sati.

Foto: Mateo Smolić-Ročak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • monadiFiume02.10.2013. u 20:04
    Sutra samo hrabro, rezultat je manje bitan, samo treba muški odigrat! Vidimo se na Kantridi! FOF!
    monadiFiume