Košarka

Stipčević predvodio Tofas u visokoj pobjedi, Fenerbahče se namučio

Branimir Korać • srijeda, 02.10.2013.
Stipčević predvodio Tofas u visokoj pobjedi, Fenerbahče se namučio
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odigrani su susreti drugog kola na turniru Kupa Turske u Edirneu, a pobjede su odnijeli Tofas i Fenerbahče. Tofas je neočekivano lako svladao domaćina dok se Fenerbahče neočekivano mučio sa Selcukom...

Odličnim nastupom u drugom kolu skupine koja se održava u Edirneu, Tofas je stigao do visoke pobjede protiv domaćeg Olina s čak 91:71. Očekivao se znatno jači otpor domaćina, ali on je bio u igri 30 minuta da bi se potpuno raspao u posljednjoj četvrtini.

U završnih deset minuta Tofas je bio bolji s čak 21:5 i potpuno odveo utakmicu na svoju stranu i na kraju zasluženo slavio.

Vrlo dobru predstavu pružio je Rok Stipčević koji je za 31 minutu ubacio 19 poena (3/4 za dva, 3/5 za tri) uz pet asistencija i tri skoka, Marcus Denmon je dodao 17 poena, a Chinemelu Elonu 16 poena uz 11 skokova. Kod Olina Darius Washington je upisao 20 poena.

U drugom susretu očekivao se lagan posao za Fenerbahče protiv Selcuka, međutim istanbulska momčad je imala neočekivanih problema. Uporni Selcuk se vraćao u utakmicu i nije dozvolio Fenerbahčeu da se potpuno opusti.

Ipak, u završnici nije imao snage za veliko iznenađenje i kvalitetnija momčad Željka Obradovića je odnijela pobjedu.

Najbolji kod pobjednika bili su Gašper Vidmar sa 17 poena i devet skokova te Melih Mahmutoglu sa 16 poena. Luka Žorić je za 22 minute ubacio osam poena (3/9 za dva) uz šest skokova, a Bojan Bogdanović je za 25 minuta ubacio sedam poena (3/7 za dva, 0/2 za tri) uz pet asistencija i četiri skoka.

Kod Selcuka odličan je bio Troy DeVries s 26 poena (5/11 trica) i pet skokova dok je Hakan Koseoglu dodao deset asistencija.

Turski kup, drugo kolo:
Tofas - Olin Edirne 91:71
Fenerbahče - Selcuk 74:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 11:57
    ako nam je on solucija na playu, tek smo onda sj... play koji poskakuje kad vodi loptu i nemoze cuvati nikoga.... gledo sam ga u italiji par puta i iskreno nije da je bas napredovo od kad je otiso vani, usput igra u europskom gigantu TOFASU
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 13:44
    Stipčević nakon Cibone ima jako dobru karijeru. Sve je to uzlazna putanja. Njega viša cijene vani nego doma. I nije jedini.
    Obrisan korisnik
  • mala truba03.10.2013. u 08:05
    ono sto je odigrao u Ciboni i JE bilo za sprdanje ! ocito je dosao na puno visi nivo - i neka je ! bravo !
    mala truba
  • pikepiletina02.10.2013. u 22:54
    sjećam se kad se ekipa na forumu uredno sprdala sa Stipčevićem. sad mi djeluje bolje od Ukića.
    pikepiletina