Nogomet

Kek: "Nismo favoriti, ali to ne znači da ne želimo pozitivan rezultat"

Branimir Korać • srijeda, 02.10.2013.
Kek: "Nismo favoriti, ali to ne znači da ne želimo pozitivan rezultat"
Foto: Ivana Strahija

Nakon Stuttgarta, na Kantridu dolazi još jedan veliki protivnik. Riječ je o Betisu, odličnoj španjolskoj momčadi koja na Kvarner dolazi kao favorit. Riječki trener Matjaž Kek cijeni protivnika i nada se dobroj predstavi svoje momčadi...

Iskren i otvoren u istupima, Matjaž Kek i prije Betisa otvoreno priznaje - nismo favoriti, ali želimo do dobrog rezultata. Kek će protiv Španjolaca pokušati na punoj Kantridi doći do iznenađenja i čini se kako bi formacija koja je igrala protiv Hajduka trebala istrčati i protiv Betisa.

"Nije toliko važan sam raspored nego kako igrači stoje na terenu i kako ispunjavaju svoje obaveze s loptom i bez nje. Protiv Hajduka smo igrali s tri napadača od početka jer su tu bili Benko, Sharbini i Kvržić. Možda oni ostanu, a možda i nešto promijenim. Ne mogu se složiti s činjenicom da ne igramo dovoljno napadački, možda tek s činjenicom da ponekad kasnimo u fazi napada i ne dolazimo s dovoljno igrača u završnicu", govorio je Kek.

Slovenski stručnjak prebacuje ulogu favorita na leđa Betisa, ali traži pozitivan rezultat.

"U ovom susretu mi sigurno nismo favoriti, ali to ne znači da ne želimo dobar i pozitivan rezultat. Igramo protiv vjerojatno najjače momčadi u skupini, ali želimo bodove i Kantridu kakva je bila kroz cijelo europsko ljeto. Međutim zadovoljan sam svojom momčadi i igračima koje imam. Odlično odgovaraju na sve zahtjeve, pravi su profesionalci, a od njih tražim da budu još hrabriji i odlučniji na travnjaku."

Upravo ta hrabrost i odlučnost bit će ono što će Riječanima trebati u ovom susretu.

"Ako želimo do dobrog rezultata morat ćemo takvi biti. Taktička discipliniranost će se morati vidjeti u oba pravca i moramo što više smanjiti prostor između njihovih linija. Važno je da pokažemo karakter i bit ćemo zadovoljni", istaknuo je Kek.

Rijeka i Betis svoj susret drugog kola u skupini igrat će u četvrtak od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • monadiFiume03.10.2013. u 11:58
    Izvini, jesam ja nešto krivo vidio ili si ti došao kmečat na temu o Rijeci u Europa Ligi? slažem se, zavist će vas ubit tovari dragi...
    monadiFiume
  • monadiFiume03.10.2013. u 11:54
    Zadnja pobjeda u Jadranskom derbiju je pripala Rijeci, 27.4.2013 na Poljudu, Hajduk Rijeku nije pobijedio već godinu i po dana...kmekmešta se tiče utakmice, treba samo odigrat muški kao protiv Stuttgarta, a rezultat je manje bitan! Samo Rijeka!
    monadiFiume
  • Hektor33303.10.2013. u 11:51
    Opet ovi riječki provokatori... pa ta zavist će vas ubit
    Hektor333
  • ZEEBANCIA03.10.2013. u 08:22
    E baš si pametan... A kad je Dinamo utakmicu (prošlog) tjedna igrao u Suhopolju, u istom natjecanju kao i oni u Kustošiji... što je to onda bilo? četvrtfinale LP? ili Europski Superkup?????
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 06:57
    Rijeka i dinamo dva su kluba bratska ...
    Obrisan korisnik