Zimski sportovi

Video: Maple Leafsi prvi do dvije pobjede, uspješan debi za Red Wingse, Roya i MacKinnona

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2013.
Video: Maple Leafsi prvi do dvije pobjede, uspješan debi za Red Wingse, Roya i MacKinnona

Dok većina momčadi tek čeka na svoj prvi nastup u novoj sezoni, Toronto Maple Leafsi su upisali već dvije pobjede. Drugu su ostvarili protiv Philadelphije, a uspješni su bili i Detroit Red Wingsi i Colorado Avalanche...

Prva momčad koja je stigla do dvije pobjede u novoj NHL sezoni je Toronto Maple Leafs. Kanađani su slavili i u drugom susretu svladavši Philadelphiju 3:1. James Reimer je ovaj put ostao na klupi, a zamijenio ga je Jonathan Bernier koji je odradio odličnu utakmicu i obranio 31 pokušaj Flyersa.

Jedini koji ga je uspio nadmudriti bio je Brayden Schenn koji je zabio sedam sekundi prije kraja prve trećine za vodstvo Flyersa, no u nastavku susreta Bernier je zaključao svoja vrata.

Phil Kessel je u drugoj trećini uspio poravnati na 1:1, a onda je u trećoj dionici s dva gola David Bolland donio pobjedu Maple Leafsima.

Bernier je tri sekunde prije kraja druge trećine obranio kazneni udarac Wayneu Simmondsu i tako pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede. "Pročitao sam ga, pokušao sam zatvoriti kut, malo sam izišao naprijed i imao sreće", rekao je Bernier.

Do pobjede su stigli i Detroit Red Wingsi koji su ugostili Buffalo Sabrese i slavili s 2:1. Red Wingsi su u svom debiju u Istočnoj konferenciji oba pogotka postigli sredinom prve trećine u svega 36 sekundi razmaka, a u ostatku susreta njihove brojne napade zaustavljao je Ryan Miller.

Mikael Samuelsson i Pavel Dacjuk odveli su Red Wingse do prednosti, a u trećoj dionici Zemgus Girgensons je u svojoj prvoj NHL utakmici smanjio na 2:1. Posebno lijep bio je gol Samuelssona, igrača koji je prošle sezone imao puno problema s ozljedama. "Lijep pogodak, pomislite da bi bio još ljepši da se nije vama dogodio", komentirao je Miller koji je skupio 32 obrane.

Prvi izbor ovogodišnjeh NHL drafta Nathan MacKinnon na odličan način debitirao je u dresu Colorado Avalanchea. Njegova momčad slavila je s visokih 6:1 protiv Anaheima, a MacKinnon je upisao dvije asistencije.

Bio je to ujedno i debi Patricka Roya na klupi Avalanchea koji je prošao odlično.

Već u drugoj trećini Ducksi su ušli u probleme. Steve Downie, John Mitchell i Jamie McGinn su odveli Colorado do visoke prednosti 4:0 nakon što je Ryan O'Reilly krajem prve dionice načeo mrežu Victora Fastha.

U posljednjih 20 minuta Colorado je imao i visokih 6:0 nakon drugog gola McKinna i jednog Matta Duchenea i sve što su Ducksi uspjeli napraviti bilo je smanjenje preko Jakoba Silfverberga sedam sekundi prije kraja susreta.

Patrick Roy je temperamentno vodio svoju momčad pa je tako u jednom trenutku ušao u sukob s protivničkom klupom, igračima, sucima i trenerom Ducksa Bruceom Boudreauom.

"Nisam to očekivao, nije naš posao da se sukobljavamo s protivničkim igračima. Rekao sam mu da će imati vrlo dugačku sezonu ako ovako nastavi. Nema više 25 godina, mora shvatiti neke stvari", poručio je Royu Boudreau.

NHL::
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 1:3
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 2:1
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 6:1

Foto: Wikipedia/Keith & Alyssa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2013. u 23:29
    GO LEAFS GO! Roya lud, skoro je pleksiglas srušil
    Obrisan korisnik