Nogomet

Wilmots: "Benteke spreman za Wales, za Hrvatsku možda i ne"

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2013.
Wilmots: "Benteke spreman za Wales, za Hrvatsku možda i ne"
Foto: EPA

Belgijski izbornik Marc Wilmots objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske oglede protiv Hrvatske i Walesa. Među pozvanim igračima nalazi se i napadač Aston Ville Christian Benteke unatoč tome što još nije spreman za nastup...

Marc Wilmots ne prepušta ništa slučaju i za kvalifikacijske dvoboje protiv Hrvatske i Walesa pozvao je najbolje igrače koje Belgija posjeduje. Među pozvanima je povratnik na travnjak Vincent Kompany, ali i Christian Benteke koji je još uvijek u fazi oporavka.

Benteke u Aston Villi igra fantastično, međutim zbog ozljede je propustio neke susrete i sigurno je da neće nastupiti u subotu protiv Hulla. Wilmots vjeruje kako će se ipak oporaviti za reprezentativne obaveze.

"Susret s Hrvatskom je ipak preblizu i njega će Christian najvjerojatnije propustiti, međutim za Wales će najvjerojatnije biti spreman i u konkurenciji za nastup", istaknuo je Wilmots.

To se nije nimalo svidjelo menadžeru Aston Ville Palu Lambertu koji smatra da Benteke ne može nastupiti za reprezentaciju, ako nije spreman i u konkurenciji za nastup u klubu.

Protiv Hrvatske napad Belgije će tako umjesto ozlijeđenog Bentekea predvoditi jednako opasni Romel Lukaku koji igra sve bolje u dresu Evertona.

Wilmotsov popis

Vratari: Koen Casteels (Hoffenheim), Thibaut Courtois (Atletico Madrid), Simon Mignolet (Liverpool)

Braniči: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Laurent Ciman (Standard Liege), Guillaume Gillet (Anderlecht), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit St. Peterburg), Sebastien Pocognoli (Hannover 96), Daniel Van Buyten (Bayern), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

Veznjaci: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Steven Defour (Porto), Moussa Dembele (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Timmy Simons (Club Brugge), Axel Witsel (Zenit St. Peterburg)

Napadači: Zakaria Bakkali (PSV Eindhoven), Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea) Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton)

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 01:58
    brutalan roster
    Obrisan korisnik