Tenis

Dodig u Tokiju apsolvirao i Nieminena te osigurao najbolji renking karijere

Vedran Babić • petak, 04.10.2013.
Dodig u Tokiju apsolvirao i Nieminena te osigurao najbolji renking karijere
Foto: EPA

Ivan Dodig nastavlja s odličnim izvedbama na ATP turniru u Tokiju. Jarkka Nieminena izbacio je u dva seta i tako se plasirao u svoje treće ovosezonsko polufinale. Na putu do trećeg finala karijere stoji mu Milos Raonic, a već sada je osigurao najbolji renking karijere...

Ni u svom trećem susretu u Tokiju ovog tjedna Ivan Dodig (34.) nije izgubio set. Za razliku od prva dva meča, protiv 32-godišnjeg Finca Jarkka Nieminena (44.) je, međutim, izgubio svoj servis i to dvaput. No zato je četiri puta oduzeo servis Fincu i slavio 6:2, 7:6 (3).

"Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Jarkko je igrao vrlo dobro i pritisnuo me u drugom setu, ali servirao sam dobro", izjavio je Dodig, koji je izborio treće polufinale sezone. U oba prethodna doživio je poraze (München, Eastbourne).

U prvom setu Dodig je realizirao dvije od šest break lopti, a Nieminen ni jednu od dvije. Drugi je set bio puno izjednačeniji. Oba su tenisača napravila po dva breaka, a 13. igra pripala je hrvatskom tenisaču 7-3.

28-godišnji Međugorac tako je prikupio dovoljno bodova da od ponedjeljka "osvane" na otprilike 30. mjestu ATP ljestvice, čime bi za dva mjesta poboljšao svoj dosadašnji najbolji renking karijere. Ovo mu je također i najbolji rezultat u Tokiju.

Za plasman u svoje treće finale karijere morat će ostati neporažen u međusobnim dvobojima s Milosom Raonicem. Naime, Dodig je slavio u oba prethodna međusobna susreta s Kanađaninom, u Barceloni (zemlja) 2011. i u Eastbourneu (trava) ove godine.

Raonic je u svom susretu četvrtfinala Tokija porazio slovačkog "sretnog gubitnika" Lukaša Lacka 6:3, 6:3. Raonic je 11. tenisač svijeta na objema ljestvicama, onoj glavnoj te onoj godišnjoj u kojoj se tenisači bore za plasman na završni turnir najbolje osmorice u Londonu.

"Imam dobar omjer protiv Milosa. Nadam se da ću nastaviti igrati svoju igru i dati sve od sebe", kazao je Dodig uoči tog meča. Eventualni prolaz u finale Dodigu će donijeti dodatni napredak na ljestvici, do otprilike 24. mjesta.

ATP Tokio, četvrtfinale:
Dodig (Hrvatska) - Nieminen (Finska) 6:2, 7:6 (3)
Raonic (Kanada, 3) - Lacko (Slovačka, LL) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 12:04
    Rutinski protiv iskusnog rutinera! Bravo za Ivana! Kanađanina je pobijedio na zemlji, a bogme i na travi. Iako je ovaj u odličnoj formi, vrijeme je da "padne" i na tvrdoj! Ova sezona je Ivanova i vjerujem da može do kraja u Tokiju!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG04.10.2013. u 11:23
    Ajde, nek mu je napokon krenulo
    Lovro-ZG
  • canastra04.10.2013. u 10:12
    nema tenisa bez Hercegovaca
    canastra
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 08:36
    Svaka čast Dodigu. Dokaz kako se trudom i radom može ostvariti rezultat. Ne znam da li je imao tako težak teniski put kao Ljubičić ali karakterne osobine koje pokazuje u tenisu malo podsjećaju na Ljubu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 08:20
    to majstore
    Obrisan korisnik